Home Nieuws Prestaties PSV zorgen wekelijks voor minder hoop in Rotterdam: ‘Noa Lang is...

Prestaties PSV zorgen wekelijks voor minder hoop in Rotterdam: ‘Noa Lang is weer fit en ook weer niet leuk voor ons’

2068
0

Feyenoord-trainer Arne Slot besefte het vorige week tijdens het trainingskamp van de Rotterdammers in Marbella al terdege. Een nieuwe landstitel is verder weg dan ooit.

Slot wees naar zijn selectie als zijnde dat het een mentaal sterke groep spelers betrof. Waarom legde de trainer graag uit. Zijn groep spelers werd immers al uitgeschakeld voor de laatste zestien in de Champions League en verloor als landskampioen tevens al twee keer van PSV. Met name na FC Twente – Feyenoord en na PSV – Feyenoord merkte de trainer van de landskampioen dat zijn spelers een ferme tik gekregen hadden.

Toch zag hij hen mentaal opkrabbelen en dus sprak de trainer vorige week uit het knap te vinden dat ondanks de twee nederlagen tegen PSV en de serie overwinningen die PSV tot op heden wist te boeken, zijn spelers zo scherp bleven. Wel gaf de oefenmeester van de Rotterdammers aan wel gestopt te zijn met rekenen richting de landstitel omdat ook de trainer nog weinig hoop heeft op prolongatie van de landstitel.

Slot wees met name naar de uitwedstrijden die voor PSV als lastig gelden maar tegekijkertijd al gewonnen zijn door PSV. En niet te vergeten de verloren drie punten in eigen huis tegen PSV. Ook onder de aanhang van de Rotterdammers geldt dat de hoop op een nieuwe schaal eigenlijk ijdele hoop is geworden. Zo sprak Willem van Hanegem meermaals uit dat hij PSV al als de nieuwe landskampioen ziet en Feyenoord hoogstens nog tweede kan worden.

Hetzelfde geldt inmiddels voor een andere oud-Feyenoorder. Ook Regi Blinker ziet zijn club niet meer tot grote hoogte stijgen. Blinker kent de oorzaak en wijst naar PSV en tegelijkertijd naar Noa Lang. Blinker beseft dat een nieuwe landstitel ver weg is voor de Rotterdammers. De voorsprong die PSV op wist bouwen, inmiddels maar liefst tien punten, gaat niet meer weggeven worden denkt Blinker te weten.

“Dat wordt lastig, dat weet iedereen”, zegt Blinker in gesprek met ESPN. “Het is niet zo dat PSV een team heeft die nog makkelijk punten gaat weggeven. Die zitten goed in hun vel, hebben een brede selectie en heel goede spelers. Noa Lang is weer fit, dat is ook weer niet leuk. Voor Feyenoord dan. Nee, uiteindelijk hoop ik dat Feyenoord tweede wordt en dan is dat prima”, aldus Blinker die als oud-Feyenoorder al in het lot van de tweede plaats weet te berusten.

“Dan heb je gewoon Champions League en kun je op naar volgend seizoen. De Europa League winnen zou ook heel leuk zijn, maar dat wordt lastig. Weer dat vervelende AS Roma. Maar tweede worden in Nederland is voor mij een voldoende”, aldus Regi Blinker.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in