Home Nieuws John de Heuvel: Mogelijk gevangenisstraf voor Mo Ihattaren

John de Heuvel: Mogelijk gevangenisstraf voor Mo Ihattaren

860
0

Ex-PSV’er Mo Ihatteren heeft weer een nieuwe club en is daar sinds zijn aantreden nog niet weggestuurd. Eigenlijk hopen we natuurlijk allemaal dat de jonge voetballer weer op het rechte pad geraakt en doorbreekt in het topvoetbal.

Of het er nog van gaat komen hangt maar van één iemand af en dat is van Mo Ihattaren zelf. Dat de Utrechter daarbij vervolgd gaat worden voor eerdere plegingen, gaat daar in ieder geval niet bij helpen. Ihattaren wordt volgens ingewijden namelijk vervolgd voor een mishandeling op 11 februari vorig jaar. Dit is bevestigd door mensen dichtbij Ihattaren tegenover persbureau ANP. Ihattaren, inmiddels speler van Slavia Praag, wordt ook aangeklaagd voor een poging tot uitlokking van bedreiging vier maanden eerder.

Volgens misdaadverslaggever John van den Heuvel kan er zelfs een onvoorwaardelijke gevangenisstraf volgen voor Ihattaren. Het Openbaar Ministerie laat weten dat een 21-jarige man uit Vleuten wordt vervolgd voor die feiten, maar wil niet bevestigen dat het gaat om Mo Ihattaren.

De voetballer heeft een serie feiten achter zijn naam staan afgelopen jaren. Vooral in de periode zonder club kwam er veel op Ihattaren af en geraakte hij betrokken bij meerdere incidenten. Op 11 februari 2023 werd Ihattaren aangehouden in Amsterdam na een conflict in de relationele sfeer. De Utrechter werd verhoord en de volgende dag werd zijn huis doorzocht. Op 22 november 2022 was hij ook al een keer gearresteerd vanwege een bedreiging. Voor beide zaken zou hij nu dus worden vervolgd.

Het verhaal van Mo Ihattaren is wel zo’n beetje bij iedereen bekend. Ihattaren brak in 2019 op jonge leeftijd door bij PSV, waar hij grote indruk maakte ook de voorselectie van het Nederlands elftal haalde. Na problemen met trainer Roger Schmidt vertrok Ihattaren naar het Italiaanse Juventus, dat hem verhuurde aan Sampdoria.

In Italië belandde de aanvallende middenvelder op een zijspoor. Hij werd door Juventus verhuurd aan Ajax, maar wegens mogelijke bedreigingen uit het criminele circuit kon Ihattaren zich enige tijd niet vertonen bij de Amsterdamse club. Daarnaast ging een auto van de voetballer in vlammen op. Ajax maakte daarna bekend niet met hem door te gaan.

In december werd bekend dat Ihattaren een contract voor één jaar had getekend bij Slavia Praag, met een optie voor drie extra seizoenen. De Tsjechische club zei de voetballer “een tweede kans” te willen geven. Tussendoor liepen contacten en gesprekken met een Turkse club op niets uit.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in