Home Nieuws PSV op weg naar ‘D-day’ in Galgenwaard: Noa Lang heeft even voorspong...

PSV op weg naar ‘D-day’ in Galgenwaard: Noa Lang heeft even voorspong op Hirving Lozano

2869
0

De wedstrijd PSV – Excelsior geldt zaterdagavond als een heuse recordwedstrijd. Waar een wedstrijd tegen de Rotterdamse club normaal gesproken voor een club als PSV een tussendoortje zou moeten zijn, geldt dat niet voor deze editie.

De huidige editie van PSV – Excelsior geldt niet alleen als eerste wedstrijd na de winsterstop maar ook als Eredivisiewedstrijd nummer zeventien die ook winstpartij nummer zeventien kan gaan worden. En dat betekent natuurlijk een evenaring van het aloude record uit seizoen 1987-1988.

PSV – Excelsior is voor PSV dus min of meer een heuse D-day in het Philips Stadion, welke bij winst tegen de derde club van Rotterdam opgevolgd zal gaan worden door een nog grotere D-Day in Stadion Galgenwaard. Volgende week zondag speelt PSV immers de uitwedstrijd in Utrecht tegen de plaatselijke FC. Een bezoek aan FC Utrecht geldt doorgaans als lastig en zwaar voor iedere bezoekende club. In Utrecht wacht echter ook de verbetering van het aloude record. Bij winst heeft PSV achttien Eredivisiewedstrijden op rij gewonnen. Een absoluut record in de Eredivisie gemeten over wedstrijden in één seizoen.

PSV zal in Utrecht vermoedelijk weer de beschikking hebben over Noa Lang én Hirving Lozano. Peter Bosz heeft op de persconferentie in aanloop naar het Eredivisieduel met Excelsior meer informatie gegeven over de situatie van Noa Lang en Hirving Lozano. “We gaan eerst nog trainen zometeen, maar Noa is verder dan ‘Chucky'”, zei Bosz over de Mexicaanse aanvaller.

Tekst gaat verder onder de foto

“Lozano traint deze week pas voor het eerst met de groep, Noa deed dat op het trainingskamp al. Wat dat betreft ligt Noa wat voor.” Of Lang al klaar is voor een invalbeurt bij PSV? “Dat gaan we later bekijken. Als hij deze training goed doorkomt, kan het zijn dat we hem erbij pakken”, aldus Peter Bosz over Noa Lang en Hirving Lozano.

Het Algemeen Dagblad verwacht dat Peter Bosz tegen Excelsior voor dezelfde elf spelers zal kiezen die vorige week in het oefenduel tegen Hamburger SV op het Marbella Football Center ook in actie kwam. Dat betekent dat Malik Tillman weer als linksbuiten zal gaan starten.

Vermoedelijke opstelling PSV tegen Excelsior: Benitez, Teze, Ramalho, Boscagli, Dest, Schouten, Veerman, Til, Bakayoko, De Jong, Tillman


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in