Home Nieuws Wim Kieft haalt vrij hard uit naar directie PSV: sensatie zoeken of...

Wim Kieft haalt vrij hard uit naar directie PSV: sensatie zoeken of goedkoop scoren?

13660
5

In zijn column in De Telegraaf haalt Wim Kieft onverwacht, doch opvallend hard uit naar PSV. Naar Marcel Brands, Earnie Stewart én naar Peter Bosz.

Wat bezielt Wim Kieft? De oud-PSV spits, die afgelopen maanden lovend was over het spel en de prestaties van PSV, haalt uit het niets vrij hard uit richting de club. De column van Kieft stond vrijdagavond al online in De Telegraaf. De visie van de oud-PSV’er wordt in de regel opgetekend en opgeschreven door Valentijn Driessen en dat zal deze keer niet anders zijn geweest verwachten.

Ook het Feyenoord van Arne Slot krijgt er overigens genadeloos van langs van de kritische analist, die stelt dat er bij Feyenoord een grote mate van tevredenheid heerst met de huidige tweede plaats. Kieft kijkt niet dagelijks in de keuken bij de Rotterdammers dus waarom de analist van ondermeer Veronica en De Telegraaf daar dan zijn scherpe mening over heeft is een raadsel.

Terug naar PSV, waar Kieft ook een vorm van tevredenheid opmerkt. En terecht overigens. Wel vindt Kieft dat het op toeval gebaseerd is. Dus analist wijst naar Ruud van Nistelrooij en het besluit op te stappen. ‘Maar het is allemaal toevallig zover gekomen. Technisch directeur Earnest Stewart staat overal te glimmen met algemeen directeur Marcel Brands op de achtergrond”, haalt Kieft uit naar de directie van de club.

‘Het was diezelfde Brands die Ruud van Nistelrooy verleidde om hoofdcoach te worden hoewel de ex-spits twijfelde over het moment in 2022. Toen Van Nistelrooy eind vorig seizoen gesteund wilde worden door de clubleiding – Stewart was net aan boord – gaven Brands en Stewart niet thuis’, wijst de criticaster naar de situatie in mei van vorig jaar. De columnist is nog niet klaar en gaat verder met zijn relaas richting de directie van de club.

Tekst gaat verder onder de foto

“Leuk hoor, maar het is niet meer dan weglopen voor je verantwoordelijkheid. Een deel van de spelersgroep was gefrustreerd en stapte buiten Van Nistelrooy om naar Brands en Stewart. In plaats van ze direct weg te sturen, bood het duo een luisterend oor. Terwijl vanuit de staf rond Van Nistelrooy ook zonder consequenties gelekt kon worden naar de twee clubdirecteuren. Wie zo in de steek wordt gelaten, kan maar één ding doen: opstappen. Van Nistelrooy had de persoonlijkheid om de daad bij het woord te voegen. Zo werd de weg vrijgemaakt voor Bosz. Hij mocht naar hartenlust investeren waar Van Nistelrooy z’n twee beste spelers in de winterstop zag vertrekken’, is Kieft van mening over de tweede seizoenshelft van het vorige seizoen. Een seizoenshelft waarover Brands en Stewart steeds uitspraken de trainer juist wel te steunen en gesteund te hebben. Wat voor de één als steun voelt, voelt voor de ander wellicht niet als steun.

Kieft gaat verder en besluit zijn kritische column met het uitspreken van zijn waardering richting Ruud van Nistelrooy omwille van de beide behaalde prijzen. “De titelrace hield hij niet vol, maar het is knap dat Van Nistelrooy de Johan Cruijff Schaal en de KNVB-beker won en tweede werd met PSV. Intussen mijmert Bosz over zijn pensioen als clubcoach. Beter kan hij de boel op scherp zetten bij PSV voor de tweede seizoenshelft”, sneert de columnist nog naar Peter Bosz, die er juist om bekend staat zijn spelers te allen tijde scherp te krijgen en te houden.


5 REACTIES

  1. Als Van Nistelrooy was gebleven dan had hij dit ook mogen investeren, immers het geld was beschikbaar. Hij koos er voor om de groep in de steek te laten. Blijft overeind dat hij niet het voetbal had gespeeld dat nu onder Peter Bos wordt gespeeld. Voor het overige is de frustratie richting PSV groot, bij zowel de Telegraaf als bij Kieft. Is kennelijk bij hun een verdienmodel.

  2. Wim had gesnoven toen hij die opmerkingen maakte. Bah wim ga iets nuttigs doen. Van buitenaf commentaar leveren is te makkelijk

  3. Ach…Wim Kieft.
    Zo weten wij allemaal ook wat te vertellen over de arrogantie tijdens zijn snuif periode.
    Blij met zijn boek , hele mooie periodes bij VI…
    Maar zoals Wim ook weleens over anderen roept ; Wim gaat teveel in zijn wonderbaarlijke analyses geloven.
    En hij mag roeptoeteren wat hij wil uiteraard…maar wellicht moet hij wat actiefs gaan doen… jeugdtrainer bij Almere en daarna jeugd Ajax…..ff uit de veren Wim !!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in