Home Nieuws Niet iedereen bij De Telegraaf valt Peter Bosz persoonlijk aan

Niet iedereen bij De Telegraaf valt Peter Bosz persoonlijk aan

942
0

Niet iedereen bij De Telegraaf kijkt op dezelfde manier naar de huidige situatie bij PSV zoals Wim Kieft naar de situatie bij PSV kijkt. De column van Kieft in de landelijke krant is vrij hard en scherp aangesneden.

Nogmaals, wat bezielt de Amsterdammer om zo hard uit te halen naar Marcel Brands, Earnie Stewart én Peter Bosz in een vrijwel perfect seizoen? Kieft lijkt Ruud van Nistelrooy te willen steunen en zijn waardering uit te spreken richting de opgestapte trainer. Of Kieft wel of niet veel op heeft met Peter Bosz is niet geheel duidelijk maar de sneer in zijn column lijkt te duiden op enige weerstand richting de succesvolle Bosz.

“Intussen mijmert Bosz over zijn pensioen als clubcoach. Beter kan hij de boel op scherp zetten bij PSV voor de tweede seizoenshelft”, is Kieft van mening. De trainer uit Apeldoorn, Peter Bosz, ligt in ieder geval op koers om er een zeer succesvol seizoen van te maken en wordt niet door iedereen bij de Amsterdamse krant persoonlijk aangevallen. Op de burelen van De Telegraaf wijst PSV-watcher Jeroen Kapteijns ‘gewoon’ naar stand van zaken bij PSV en die luisteren naar uitmuntende prestaties. Kapteijns lijkt zich niet helemaal te kunnen vinden in de mening van Valentijn Driessen en Wim Kieft, of laat zijn visie op dat wat vorig seizoen speelde in dit seizoen juist achter zich.

Peter Bosz krijgt vanuit de landelijke media over het algemeen vele complimenten voor het aantrekkelijke voetbal, maar er wordt ook steeds gewezen naar het feit dat de trainer uit Apeldoorn zonder veel prijzen door het leven gaat. Kapteijns kijkt liever naar dat wat Bosz met PSV dit seizoen weet te leveren.

“Het is indrukwekkend hoezeer Bosz er dit seizoen in is geslaagd om PSV naar zijn hand te zetten en het team vanuit zijn filosofie te laten spelen”, schrijft Jeroen Kapteijns in de Telegraaf. “Waar PSV vorig seizoen geen duidelijk eigen gezicht had en zo vaak moeite had om wedstrijden te controleren, heeft er op dat vlak een ware metamorfose plaatsgevonden”, is de PSV-watcher helder en rechtlijnig in zijn terechte analyse.

Tekst gaat verder onder de foto

In topwedstrijden kreeg Ruud van Nistelrooij het overigens wel steeds voor elkaar zijn ploeg maximaal te motiveren en voor te bereiden opdat een zeperd er geen enkel moment in zat in wedstrijden tegen de top drie.

PSV-watcher Kapteijns vervolgt: “PSV speelt elke wedstrijd het eigen spel, legt de tegenstander met dominant, verzorgd en aanvallend voetbal de wil op en controleert de meeste duels van het begin tot het einde. Met die imposante omslag krijgt Bosz nu al de handen op elkaar, maar de echte bekroning moet volgen in de vorm van de 25e landstitel van PSV en de eerste van Bosz als trainer”, aldus Jeroen Kapteijns in De Telegraaf.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in