Home Nieuws Contractverlenging Joey Veerman: ‘Ik denk dat PSV nog wel terugkomt en het...

Contractverlenging Joey Veerman: ‘Ik denk dat PSV nog wel terugkomt en het nog eens gaat proberen’

2110
1

Het doorlopende contract van Joey Veerman bleek afgelopen week nieuws te zijn. De middenvelder uit Volendam heeft van PSV een aanbieding gekregen het nog lopende contract te verlengen maar ging daar niet meteen op in.

Veerman heeft de ambitie om in het buitenland te gaan voetballen maar daarmee is niet meteen gezegd dat de middenvelder perse na dit seizoen zou willen vetrekken. Toch lijkt een transfer aanstaande zomer wel de meest logische optie te zijn gezien de ambities van de middenvelder. PSV is nog altijd voornemens het contract van Veerman te verlengen omdat de club ook van mening is dat zijn huidige contract opgewaardeerd mag worden gezien de prestaties van de middenvelder.

Zoals bekend wees Veerman het voorstel vooralsnog van de hand maar daarmee is nog niets beslist. Rik Elfrink, journalist van het Eindhovens Dagblad en PSV-watcher, verwacht dat PSV later dit seizoen een nieuwe poging zal wagen om het contract van de middenvelder open te breken.

“Voorlopig heeft Joey Veerman niet toegehapt en wil hij niet verlengen. Ik denk dat PSV nog wel een keer terugkomt en het nog eens gaat proberen”, voorspelt de PSV-watcher. “Alles heeft natuurlijk altijd met geld te maken”, is Elfrink van mening.

“Dit is een papierendiscussie, want iedereen die het een beetje aanvoelt weet dat Joey Veerman komende zomer een stap wil maken”, vervolgt Elfrink. “Dat is prima, dat hoort ook bij de huidige fase in zijn loopbaan. Ik denk dat hij een van de allerbeste voetballers van de Eredivisie is. Hij wil dit seizoen graag kampioen worden en naar het EK. Dan ben je op een gegeven moment toe aan een volgende stap, zoals dat dan heet.”

Volgens Elfrink is dat ook de reden dat Joey Veerman niet meteen open staat voor het aanbod van de club. “Hij kan het maken van die stap wat makkelijker maken door niet te verlengen. Want als hij verlengt, zal PSV een hogere transfersom willen. Als hij niet bijtekent, komt Veerman in een iets andere range met zijn tweejarige contract. Dan moet je hem inschalen tussen de 20 en 25 miljoen euro, denk ik. Als hij verlengt, denk ik dat PSV boven de dertig miljoen kan vragen. Voor heel veel clubs is dat toch een brug te ver”, aldus Elfrink over de transferwaarde van Joey Veerman.

Uiteraard zijn er ook voordelen voor Veerman mocht de middenvelder alsnog besluiten bij te tekenen. In dat geval zal er een stevige opwaardering van zijn contract volgen. “Als Veerman verlengt, krijgt hij op korte termijn natuurlijk meer geld: dan wordt hij beter betaald, krijgt hij tekengeld. Alles heeft een prijs. Als PSV genoeg biedt, zal hij misschien wel bijtekenen. Als Veerman het niet genoeg vindt, zal hij die transfer niet moeilijker maken dan het is”, aldus PSV-watcher Rik Elfrink.


1 REACTIE

  1. Ik zou PSV willen adviseren om met Veerman niet te ver te gaan als het om contractverlenging te gaan. Zijn arrogantie stijgt daardoor alleen maar meer en om nou te zeggen wat is hij goed dat vind ik ook te ver gaan. Vaak erger ik mij om zijn trage spel en het verbrassen van kansen daarbij laat het schieten op goal ook te wensen over.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in