Home Nieuws PSV weet zegerecord in Eredivisie dankzij hattrick Luuk de Jong te evenaren

PSV weet zegerecord in Eredivisie dankzij hattrick Luuk de Jong te evenaren

170
0

PSV heeft zaterdag tegen Excelsior (3-1) zijn zeventiende Eredivisie-zege op rij geboekt. Daarmee is een eigen record uit het seizoen 1987/88 geëvenaard. Aanvoerder Luuk de Jong besliste het duel met een hattrick.

Noa Lang was zaterdagavond nog niet fit genoeg om in de basis te starten. Peter Bosz koos voor Malik Tillman en Johan Bakayoko op de vleugels, terwijl Guus Til de afwezige Ismael Saibari verving. De Marokkaanse creatieveling is momenteel met zijn land actief op de Afrika Cup.

PSV wist het verschil tegen Excelsior al vroeg te maken, want binnen het kwartier was de voorsprong een feit. De Jong opende in het Philips Stadion op simpele wijze uit de rebound de score, nadat Excelsior-doelman in eerste instantie een kopbal van André Ramalho nog wist te pareren: 1-0.

De marge werd al snel door de aanvoerder verdubbeld. Ditmaal kon hij eenvoudig binnenkoppen na een goede individuele actie van Sergiño Dest. De linksback vond De Jong met een voorzet op maat, waarna Excelsior-doelman Stijn van Gassel kansloos was.



Guus Til dacht binnen het half uur de 3-0 op het scorebord te zetten, ware het niet dat Bas Nijhuis, die als VAR dienstdeed, daar een stokje voor stak. De Jong stond eerder in de aanval met een voet buitenspel, waardoor scheidsrechter Marc Nagtegaal besloot de treffer na het bekijken van de beelden te annuleren.

Bosz zag zijn ploeg vervolgens een matige tweede helft op de mat leggen. Met ruim een uur op de klok werden twee levensgrote kansen kort achter elkaar om zeep geholpen. Zo schoot Tillman op aangeven van De Jong recht in de handen van Van Gassel. Een minuut later miste Bakayoko voor open doel.

Twintig minuten voor tijd was daar alsnog de 3-0. De Jong kon zijn hattrick maken met dank aan Ramalho, die met een mislukt schot een assist verzorgde.  Bosz besloot vervolgens een driedubbele wissel toe te passen: De Jong, Tillman en Johan Bakayoko verlieten het veld. Ricardo Pepi, Yorbe Vertessen en Noa Lang kwamen in de ploeg.

Het zorgde echter niet voor nieuw elan. Derensili Sanches Fernandes kon voor de 3-1 aanteken, terwijl de 3-2 in extremis van Excelsior werd afgekeurd vanwege buitenspel. Volgende week woensdag staat de bekerkraker tegen FC Twente op het programma. Zondag gaat PSV op bezoek bij FC Utrecht.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in