Home Nieuws Onderschatting of teveel spelers op zoek naar eigen roem? ‘Iedereen wilde voor...

Onderschatting of teveel spelers op zoek naar eigen roem? ‘Iedereen wilde voor een eigen goal gaan’

1199
0

Het bleek een onsamenhangend geheel te zijn, dat laatste kwartier tegen Excelsior maar soms zijn drie punten echt even belangrijker. Wel zal Peter Bosz de nodige conclusies trekken uit het laatste kwartier van de wedstrijd tegen Excelsior.

Joey Veerman wond er na afloop geen doekjes om en zei ondermeer dat er in het laatste gedeelte van de wedstrijd teveel ruimte lag en er ook teveel voor eigen succes gespeeld werd. Met andere woorden kunnen we dat wellicht het beste omschrijven als zijnde dat er teveel spelers waren die op zoek waren naar een doelpunt.

“We zagen veel ruimte en iedereen wilde voor een eigen goal gaan. Daardoor werden de ruimtes heel groot en liepen we overal tussen. Dat is gewoon heel slecht”, aldus Veerman. “Natuurlijk is het mooi dat we dat record hebben geëvenaard, maar ik zit dan met chagrijn in de kleedkamer. Uiteindelijk hebben we gewonnen en hebben we de drie punten, dat is het allerbelangrijkste. Maar dat laatste kwartier is een klein smetje op de avond”, aldus Joey Veerman.

Toch overheerst er ook vooral trots. In gesprek met ESPN was Peter Bosz dan ook ongelofelijk trots dat zijn ploeg het Eredivisie-record hebben geëvenaard. “Het is natuurlijk niet helemaal uniek, omdat ze dat heel wat jaren geleden ook al eens hebben gedaan”, aldus Bosz. “Maar we hebben nog de kans om daar overheen te gaan, maar dan zal het zeker beter moeten dan in het laatste kwartier.”

Gevraagd werd aan de trainer wat er mis ging. “Gewoon alles. We gingen achter uit lopen, verdedigden de diepte niet goed. Gewoon alles was niet goed”, zei hij daarop. “Ik weet niet waar dat door kwam. Ik constateer dat het gewoon slecht was en dat was gewoon onnodig. We deden het hartstikke goed en stonden comfortabel voor met 3-0. Speel die wedstrijd dan uit. Maar dat deden we niet.”

Bekijk alle reacties na PSV – Excelsior in onderstaande video.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in