Home Nieuws 12 punten | Spelers Feyenoord dachten aan toeslaan na eventueel puntverlies PSV...

12 punten | Spelers Feyenoord dachten aan toeslaan na eventueel puntverlies PSV maar zien PSV in een zetel op record jagen

3753
0

Feyenoord heeft zondagavond de rode loper uitgerold voor PSV in de jacht op de landstitel. Waar Feyenoord vorig jaar geregeld in de laatste minuten de trekker wel over kon halen, gold dat niet voor de thuiswedstrijd tegen NEC.

Het geluk bleek Feyenoord zondagavond niet gunstig gezind te zijn, in tegenstelling tot vorig seizoen. PSV vertrekt zodoende met een voorsprong van 12 punten en een beduidend beter doelsaldo naar Stadion Galgenwaard om daar een aloud record te gaan verbeteren. In de eerste helft kwam Feyenoord op een 2-0 voorsprong en leek er niets aan de hand voor de Rotterdammers. NEC kwam echter vlak voor rust terug tot 2-1, waarna Magnus Mattsson de gelijkmaker op het scorebord zette. De wedstrijd eindigde dus in een gelijkspel: 2-2.

Door het puntenverlies van Feyenoord gaat PSV nog steviger aan kop in de Eredivisie. Het gat was al tien punten voorafgaand aan deze speelronde, maar door het gelijke spel van Feyenoord staat PSV nu op een voorsprong van maar liefst twaalf punten.

Het is inmiddels alle hens aan dek voor Feyenoord want nummer drie FC Twente nadert Feyenoord met rasse schreden. Feyenoord staat op 39 punten waar FC Twente inmiddels al 37 punten wist te verzamelen. Arne Slot kijkt inmiddels niet meer naar PSV maar naar het behouden van plaats twee, gaf hij aan na de wedstrijd tegen NEC.

De spelers van Feyenoord waren in het nieuwe jaar van plan in te lopen op PSV en daar waar mogelijk het onderlinge verschil kleiner te maken. Daartoe zei verdediger Trauner voor Feyenoord – NEC het volgende: “Tien punten achterstand op PSV is veel. PSV verloor nog geen punt, dus we kunnen niet verwachten dat ze zomaar vier, vijf duels verliezen. Als er toch een kans komt om dichter bij PSV te komen, willen we er staan als team. Maar we moeten de tweede plaats ook niet uit het oog verliezen. Er staan teams vlak achter ons die ons juist graag in willen halen”, aldus Feyenoord-verdediger Trauner.