Home Nieuws Feyenoord lijkt over hoogtepunt heen te zijn, Afellay ziet grote verschillen tussen...

Feyenoord lijkt over hoogtepunt heen te zijn, Afellay ziet grote verschillen tussen PSV en Feyenoord

1415
0

Peter Bosz bleek rond de herstart van de Eredivisie benieuwd te zijn naar het spel van zijn ploeg. Even leek de trainer te twijfelen of de goede vorm van voor de winterstop meteen weer te benaderen viel.

De trainer bleek zich ongegrond zorgen te maken want PSV wervelde de eerste helft over het veld en zag een treffer ook nog onterecht worden afgekeurd wegens buitenspel. Excelsior kwam er niet aan te pas en werd overlopen. In de tweede helft waren de aanvalsgolven iets minder krachtig maar alsnog ontstonden er genoeg kansen uit te lopen naar 4, 5 of 6-0. Echter het laatste kwartier was het ondermaats maar al met al wel genoeg om dit weekend opnieuw de voorsprong uit te breiden.

Feyenoord is PSV uit het zicht verloren en dat bleek zondagavond gespreksstof voor analisten te zijn. Bij de NOS liet Ibrahim Afellay weten niet zo versteld te staan van de verschillen op de ranglijst. ‘In de tweede helft hebben ze helemaal niks afgedwongen’, zei de voormalig international aan tafel bij Studio Voetbal over het broze en matige spel van Feyenoord, dat toch wel over haar hoogtepunt heen lijkt te zijn.

‘Als je ziet dat je er met het veldspel, dat normaal prima in orde is bij Feyenoord, niet doorheen komt: dan blijft er wel heel weinig over’, aldus de analist over de ploeg van Arne Slot, die allang geen titelkandidaat meer is.

‘We zijn nu zeventien wedstrijden verder en er komt gewoon niks van de flanken vandaan’, wijst Afellay naar de kwaliteiten op de flanken. ‘En dat is het grote verschil met PSV. Die hebben individueel zó veel klasse. Spelen ze een slechte wedstrijd, dan kan een Dest, een Noa Lang, een Lozano, een Saibari die beslissen. Dat soort spelers heeft Feyenoord niet. En daarin zit het grote verschil.’

De Rotterdamse club kende een aantal goede jaren maar lijkt op haar retour te zijn. Afellay zet daarbij vraagtekens bij het selectiebeleid van de kampioen. ‘Ik snap ook wel dat Feyenoord niet in staat is om superveel geld te betalen voor nieuwe spelers, maar ze hebben nu zó veel buitenspelers… dan kan je beter in de breedte wat minder zijn en twee tot drie toppers hebben. Vorig jaar was dit al een probleem en dat is het nu nog steeds.’

Arne Slot liet na de remise met NEC weten dat hij al niet meer naar PSV kijkt: hij is meer bezig met FC Twente, dat nog maar twee punten minder heeft dan Feyenoord. Slot sprak laatst al uit dat hij gestopt is met rekenen en niet meer naar PSV te kijken, dat ondertussen zorgeloos toewerkt naar de recordwedstrijd in de Galgenwaard. PSV kan aanstaande zondag het record verbeteren door voor de achttiende keer op rij te winnen in de Eredivisie.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in