Home Nieuws Van der Vaart verontschuldigt zich: ‘Ik heb dat gewoon helemaal fout gezien’

Van der Vaart verontschuldigt zich: ‘Ik heb dat gewoon helemaal fout gezien’

3413
0

Rafael van der Vaart heeft zich verontschuldigd bij Luuk de Jong. De analist van de NOS zei zondagavond genoten te hebben van Luuk de Jong.

De analist van Studio Voetbal is diep onder de indruk van dat wat Luuk de Jong allemaal laat zien dit seizoen. De aanvoerder van de club is het kalenderjaar 2024 begonnen met een hattrick tegen Excelsior.

Met zijn drie goals denderde De Jong de top-tien van Eredivisie-topscorers aller tijden binnen. Van der Vaart kan het amper geloven en is lyrisch over de rol van de spits. “Ik ben vaak kritisch op hem geweest, maar op dit moment is hij de beste spits van Nederland”, zegt de analist bij Studio Voetbal. “In zijn ding is hij misschien wel de beste van allemaal.”

Van der Vaart zag De Jong weer een bal inkoppen waar hij van onder de indruk geraakte. “Die bal die hij inkopt: dat is kunst, vind ik”, doelt Van der Vaart op de tweede goal van De Jong tegen Excelsior. “Dit vind ik waanzinnig. Ik heb vaker gezegd dat ik hem aan de bal heel matig vind, maar in zijn ding vind ik hem de allerbeste die er is. En het lijkt ook alsof hij steeds beter wordt in meevoetballen, dus misschien heb ik dat gewoon helemaal fout gezien”, aldus Van der Vaart.

Ook Ibrahim Afellay is vol lof. “Het is heel knap dat hij op deze leeftijd nog enorm verbeterd is. Heel mooi om te zien. Je hoopt eigenlijk dat hij zelf de telefoon pakt, de bondscoach belt en terugkeert op zijn beslissing om niet meer voor het Nederlands elftal uit te komen.” Voor Van der Vaart is een plek in de EK-selectie van Oranje een no-brainer. “De Jong moet mee naar het EK, als pinchhitter.”


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in