Home Nieuws Ronald Waterreus vindt wel iets van Noa Lang: ‘Over paar maandjes...

Ronald Waterreus vindt wel iets van Noa Lang: ‘Over paar maandjes op de platte kar’

2790
0

Ronald Waterreus kent geen twijfels meer over de race om de landstitel. De Limburger ziet bovendien bij PSV enkele troetelberen rondlopen. De columnist van Dagblad De Limburger en oud-PSV’er wijst daarbij ook naar Noa Lang.

Ronald Waterreus, de analist en columnist die zijn mening zelden onder stoelen of banken steekt, blijkt ook wel iets van Noa Lang te vinden. De maar liefst twaalf punten voorsprong op de eerste achtervolger Feyenoord deed Waterreus besluiten de loftrompet te steken over alles en iedereen bij PSV.

“Als de PSV-spelers over een paar maandjes op de platte kar staan, gaan de credits terecht naar bravoure-coach Peter Bosz”, schrijft Waterreus in zijn column in De Limburger. “Naar ontdekking Jerdy Schouten. Naar de in Eindhoven tot troetelbeer getransformeerde Noa Lang. Maar voor mij wordt PSV’s eerste kampioenschap in zes jaar dat van De Jong”, is de oud-PSV’er lyrisch over de aanvoerder.

Waterreus gaat verder en zet Luuk de Jong hoog op de troon. “Juist omdat hij, de spits over wie toch altijd wel wat twijfel heeft bestaan, in zijn hele wezen belichaamt wat de club traditioneel is: een baken van fatsoen, stabiliteit en bescheidenheid”, gaat de oud-doelman verder.

“Hoe hij ze coacht, begeleidt en er voor hen is op momenten dat ze hem nodig hebben. De vrouw van perschef Thijs Slegers, die na dat zo tragische overlijden van haar man vreesde het huis niet meer te kunnen betalen? Als vanzelf stond De Jong bij haar voor de deur om te vertellen dat de PSV-spelers het voor haar zouden oplossen. En over zijn prestaties op het veld hoef ik het al helemaal niet te hebben”, aldus Waterreus in zijn column in Dagblad De Limburger.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in