Home Nieuws Waarom Johan Derksen een transfer van Jordan Henderson naar PSV juist wél...

Waarom Johan Derksen een transfer van Jordan Henderson naar PSV juist wél ziet zitten

1783
0

Het SBS6 programma Vandaag Inside is na twee winterstop weer terug op de buis en dat betekent een uur lang scherpe meningen ventileren, waarbij de mening van Johan Derksen vaak als wet geldt.

Derksen wees in de uitzending van Vandaag Inside naar een Amsterdams transfertarget genaamd Jordan Henderson. De middenvelder die in het eerder zo succesvolle Liverpool meer gold als waterdrager en balansbewaker dan als sterspeler dan wel belangrijke schakel, kan een transfer naar de nummer vijf van de Eredivisie maken. Alsof Johan Derksen zelf betrokken is bij de aanstaande overgang, bemoeide hij zich tijdens de uitzending van Vandaag Inside met de geruchten rondom de Britse middenvelder.

Hevig en wild gebarend met de armen en vol ontzetting, maakte Derksen met stemverheffing duidelijk dat Jordan Henderson niets in Nederland te zoeken heeft. Mocht hij dat alsnog wel gaan overwegen heeft Derksen wel een advies voor de 33-jarige Brit. Want Derksen vindt dat Jordan Henderson beter naar PSV kan gaan dan naar Ajax.

De brommende Derksen legde in een moordend tempo uit waarom, zodat onderbreking van zijn betoog welhaast niet mogelijk bleek. “Henderson is een karakterspeler van Liverpool, die voorop in de strijd ging. Het is geen speler die de bal opeist en passes verstuurd, nee. Het is een ouderwetse Engelse voetballer. Die laat goede spelers beter functioneren, maar bij Ajax laat hij middelmaat niet beter presteren. Hij past daarom beter PSV’, zegt Derksen die er nog bij zegt dat hij bij PSV het spel niet zou hoeven maken.

Derksen is bepaald geen fan van Henderson, blijkt uit zijn relaas. “Scoren doet hij niet, hij scoorde dertig keer in 360 wedstrijden voor Liverpool. Daarnaast heb je nog het salaris. Met deze groep is toch geen eer te behalen. PSV is een veel beter elftal en daarin zou hij kunnen functioneren”, stelt de analist vast.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in