Home Nieuws ‘Zijn we zo ver afgezakt dat we De Jong moeten smeken voor...

‘Zijn we zo ver afgezakt dat we De Jong moeten smeken voor een terugkeer in Oranje?’

1028
0

Martijn Krabbendam begrijpt niet waarom de roep om een terugkeer van Luuk de Jong in het Nederlands elftal steeds groter wordt.

De aanvoerder van PSV gooide de deur voor een rentree vorig jaar definitief dicht, maar door zijn uitstekende spel wordt de naam van De Jong opnieuw veelvuldig door verschillende analisten in verband gebracht met Oranje.

“Het zal toch niet gebeuren dat Ronald Koeman hem gaat bellen?”, opent Krabbendam in een video-item van VI. “Luuk de Jong is toch geen Johan Cruijff? Hij heeft zelf bedankt voor Oranje… Met Luuk de Jong word je geen Europees kampioen, je gaat hooguit iets beter spelen.”

In de ogen van Krabbendam brengt De Jong ‘geen extra kwaliteit’. Het is voor hem de belangrijkste reden waarom bondscoach Ronald Koeman geen contact met De Jong moet opnemen. “Iemand over de streep trekken doe je toch alleen bij spelers met extra kwaliteit, een Gullit, Van Basten of Cruijff. Speel dan met Joshua Zirkzee”, aldus de journalist.

“Luuk de Jong heeft bedankt voor het Nederlands elftal en moet voor het EK dan opeens terugkeren. Het is een uitstekende spits, de beste van Nederland, maar ik geloof niet dat de verdedigers van een land als Italië heel bang van hem worden. Hij heeft geen extra kwaliteit dat je denkt: die moet per se mee.”

Toch zet Krabbendam de deur voor een terugkeer van De Jong in Oranje op een kier. “Als hij zichzelf weer beschikbaar stelt, dan kan het. Ik zal als Koeman toch niet op mijn knietjes naar Luuk de Jong gaan en vragen of hij mee wil naar het EK. Kom op, hé!”

“We zijn als voetballand toch niet zo ver afgezakt dat we op onze blote knieën naar Luuk de Jong moeten? Als hij zelf wil, prima, maar we moeten hem niet gaan smeken”, besluit Krabbendam.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in