Home Nieuws Wervelend PSV heeft geen kind aan FC Twente en wacht fraai bekeraffiche...

Wervelend PSV heeft geen kind aan FC Twente en wacht fraai bekeraffiche tegen Feyenoord

369
0

Een oppermachtig PSV heeft woensdagavond ten koste van FC Twente de achtste finales van de TOTO KNVB Beker bereikt.

Bosz verraste in zijn basisopstelling door Yorbe Vertessen de voorkeur te geven boven Malik Tillman. Joey Veerman haakte tijdens de warming-up echter geblesseerd af, waardoor Tillman alsnog aan de aftrap verscheen.

PSV had in het eerste kwartier een overwicht. Het leidde tot een reuzenkans voor Guus Til, die de bal na een gekraakt schot van Johan Bakayoko plots voor zijn voeten vond. De middenvelder had het vizier niet helemaal op scherp, maar dat gold luttele minuten later wel voor Vertessen

De Belgische vleugelaanvaller ging een combinatie aan met Luuk de Jong en haalde vervolgens verwoestend uit vanaf een meter of twintig: 1-0. De ploeg van Bosz ging met een minimale voorsprong rusten en wist de marge vroeg in de tweede helft te verdubbelen.

De Jong kwam op het scorebord. De aanvoerder was niet geheel verrassend trefzeker met het hoofd. Uit een hoekschop van Tillman kon de spits vogelvrij bij de tweede paal binnenkoppen: 2-0. Na ruim een uur spelen leek Bakayoko het duel al op slot te gooien.

Waar Vertessen fraai scoorde, deed de Belgisch international dat ook. Til leek in eerste instantie het eindstation te worden van een aanval om van te watertanden. Vertessen ging een dubbele een-twee aan met Tillman en De Jong, waarna Til Twente-goalie Lars Unnerstall omspeelde.

Carel Eiting dacht de bezoekers te redden door de bal voor de doellijn weg te werken. Bakayoko pikte echter op en streepte vanaf rand zestien de 3-0 tegen de touwen.

Twente bracht de spanning vervolgens toch iets terug via Manfred Ugalde, die alert reageerde nadat PSV de bal niet weg kreeg uit eigen zestien kreeg: 3-1. Aanspraak op de aansluitingstreffer maakten de Tukkers in het restant van de wedstrijd niet.

Met Noa Lang, Hirving Lozano en Ricardo Pepi kon Bosz zelfs nog wat verse krachten met de nodige kwaliteit binnen de lijnen brengen. Door de zeer overtuigende zege wacht PSV volgende week in de achtste finales een uitwedstrijd tegen Feyenoord in De Kuip.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in