Home Nieuws Ex-PSV’er Guardado (37) ziet met transfer zijn grote wens in vervulling gaan

Ex-PSV’er Guardado (37) ziet met transfer zijn grote wens in vervulling gaan

1173
0

Andrés Guardado keert na zeventien jaar terug naar zijn thuisland Mexico.

De voormalig middenvelder van PSV heeft met Real Betis overeenstemming bereikt over de beëindiging van zijn contract, waardoor hij in zijn thuisland aan de slag kan bij Club León.

Voor Guardado vliegt de tijd. In 2007 maakte hij de stap naar Europa, toen hij Atlas Guadalajara inruilde voor het Spaanse Deportivo La Coruña. Later zou hij nog een transfer naar Valencia maken. PSV huurde hem in het seizoen 2014/15.

Die uitleenbeurt beviel beide partijen zo goed dat de club besloot om daarna een kleine drie miljoen euro over te maken aan Valencia om hem definitief in te lijven.

In totaal kwam Guardado tot 102 officiële duels namens PSV, waarin hij 4 goals en 22 assists noteerde. De Mexicaan maakte vervolgens een transfer naar Real Betis, waarvoor hij meer dan honderdvijftig wedstrijden speelde.

Ook dit seizoen kwam hij nog in de plannen van de Spanjaarden voor. Guardado speelde twaalf duels, maar verlangde ernaar om terug te keren naar zijn geboorteland. Die wens ziet hij nu dus in vervulling gaan.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in