Home Nieuws Kenneth Perez: ‘PSV moet eigenlijk blij zijn met een punt’

Kenneth Perez: ‘PSV moet eigenlijk blij zijn met een punt’

507
0

Vrijwel onmiddellijk na de wedstrijd tussen FC Utrecht en PSV nam Peter Bosz het woord in de kleedkamer. De trainer wilde meteen benadrukken hoe trots hij is op de eerste achttien wedstrijden in de Eredivisie onder zijn leiding.

Er werd door de trainer niet naar excuses gezocht, hoewel het veld PSV bepaald niet heeft geholpen, maar naar de tekortkomingen van zijn eigen ploeg in de Galgenwaard. PSV was simpelweg niet goed genoeg om FC Utrecht te kunnen verslaan. Toch overheerst trots bij Peter Bosz, die zijn ploeg pas in de achttiende wedstrijd voor het eerst punten zag verspelen. Het mag nog altijd met recht een prestatie worden genoemd.

Vrijwel onmiddelijk na de wedstrijd werd er door menig analisten en journalist naar verklaringen gezocht over het hoe en waarom PSV niet zo sterk voor de dag kwam in de Utrechtse Galgenwaard. Bij ESPN wees men vooral ook naar het sterke en krachtige, fysieke spel van FC Utrecht.

Kenneth Pérez stelt vast dat het gelijkspel bij FC Utrecht voor PSV zelfs een goed resultaat is. Dat vertelde de analist in Dit was het Weekend op ESPN.

De Deen weet waar het voor PSV fout ging in Utrecht. Perez ziet dat PSV in moeilijke uitwedstrijden normaal gesproken wel goed weet te presteren door langduriger het initiatief te pakken. In Utrecht bleek dat alleen in de beginfase te lukken.

“Dat doen ze door heel hoog druk te zetten.” Op die manier laten ze de tegenstander niet in hun spel komen. Vandaag lukte dat niet.” De analist zag dat FC Utrecht dit juist omdraaide: “Vooral in de tweede helft. Zij zetten gewoon volle bak druk. Het luistert dan wel heel nauw. Als André Ramalho dan een normale bal op Malik Tillman speelt, speel je zo zes man weg”, aldus Perez.

De Deense analist zag dat PSV vandaag niet de kwaliteit had om de oplossing te zoeken onder de druk van FC Utrecht, dat met met name in de tweede helft nog veel energie over had. “Normaal gesproken hebben ze die kwaliteit wel. Dan speel je een moeizame wedstrijd en moet je eigenlijk blij zijn met een punt. Ik denk dat het een goed resultaat voor PSV is vandaag”, aldus Kenneth Perez.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in