Home Nieuws John de Jong over nieuwe functie: ‘Terug naar PSV, dat gaat gebeuren’

John de Jong over nieuwe functie: ‘Terug naar PSV, dat gaat gebeuren’

3690
0

John de Jong verruilt de ene kant van het nationale in internationale topvoetbal voor die van de andere kant van het nationale en internationale topvoetbal.

De PSV-deur werd alweer anderhalf jaar geleden achter hem dichtgetrokken maar inmiddels heeft de voormalige technische baas van PSV een nieuwe functie. De Jong gaat als zaakwaarnemer aan de slag bij het grote kantoor SEG. Vandaag reageert de nieuwe zaakwaarnemer annex spelersmakelaar op dat nieuws. De Jong verwacht naar eigen zeggen ook snel weer in die hoedanigheid bij PSV te komen.

“Ik ga bij SEG wel meedraaien in de spelersbegeleiding, maar het idee is vooral een rol waarin je strategisch meedenkt in grotere transfers”, vertelt De Jong in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Ik heb 22 jaar bij PSV gewerkt en allerlei kanten van het voetbal leren kennen. Eerst zelf speler geweest, daarna scout en hoofdscout en vervolgens technisch directeur. Hoeveel makelaars zijn er met zo’n achtergrond? Ik denk vrijwel geen. Ik denk dat het wat toe kan voegen.”

De Jong kon ook aan de slag als technisch directeur bij Club Brugge, maar stapte uiteindelijk toch niet in. “Over Club Brugge heb ik in december echt serieus nagedacht. Ze vroegen me als opvolger van Vincent Mannaert, die eind dit seizoen stopt. Ik vond het eervol en was ook onder de indruk van de club. Club Brugge was de keuze geweest voor weer de dynamiek van zeven dagen per week bij een club.”

De nieuwe spelersmakelaar ziet het niet meer zitten om zeven dagen per week met een topclub in de weer te zijn. “Maar dan kies ik nu bewust voor een baan in een andere richting, ook veel omvattend, maar met meer vrijheid”, vervolgt De Jong. “Én een baan met – in principe – langetermijn-zekerheid. Dat laatste weegt ook voor mij. 22 jaar bij PSV gewerkt, dat honkvaste, dat zegt iets over mij als persoon. Ik vind dat mooi: ergens voor kiezen en daar dan lang trouw aan zijn.”

In dit vak zal De Jong dus ook ooit eens terugkomen bij PSV en wellicht sneller dan gedacht. Daarover zegt de nieuwe spelersmakelaar het volgende: “Terug naar PSV, dat gaat gebeuren. Ik snap dat dat voor mensen apart kan zijn, maar voor mij niet. Ik ga dat normaal professioneel benaderen. En of die wereld mij ligt? Je blijft toch in dezelfde industrie waar je al zo lang nauw bij betrokken bent. En je ziet meer wisselingen hè”, aldus John de Jong.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in