Home Nieuws Falende KNVB? | Weigerende VAR is Ontwikkelaar Arbitrageopleidingen én geboren Rotterdammer

Falende KNVB? | Weigerende VAR is Ontwikkelaar Arbitrageopleidingen én geboren Rotterdammer

4034
0

Bas Nijhuis mag van de KNVB al jaren op rij geen wedstrijden van FC Twente fluiten. De Tukker is geregeld te gast bij FC Twente en inwoner van Enschede. Hetzelfde geldt voor de VAR van dienst bij Feyenoord – PSV. Clay Ruperti is inwoner van Rotterdam en in het verleden geregeld te gast geweest bij Feyenoord.

Aldus, zoek de verschillen. Ja, er zijn verschillen want de 33-jarige Clay Ruperti mag van de KNVB sinds 2017 fluiten in de Keuken Kampioen Divisie en Tweede Divisie. Daarnaast mag Rupert van de KNVB de rol van Video Assistant Referee (VAR) inkleden in de Eredivisie alsmede de rol van vierde official in de Eredivisie. Oftewel, de Rupert is nog niet ervaren en/of goed genoeg om beslissingen te nemen op het hoogste niveau.

Waarom dan wel op het hoogste niveau als VAR-official van dienst, is een hele logische vraag. Slechts dankzij grof spel, een zwakke scheidsrechter en een falende VAR lukt het Feyenoord de zege tegen PSV over de streep te trekken. Feyenoord noteerde wel meer doelpogingen dus de onverdiende winnaar zijn ze niet.

Rupert is nog niet zo lang scheidsrechter in het betaalde voetbal want eerder werkte Ruperti voor Rijnmond en volgde hij de Rotterdam Marathon vanaf de motor voor RTV Rijnmond, deed hij jaarlijks verslag van het tennis in Ahoy en hanteerde verder de microfoon bij wedstrijden van Feyenoord, Sparta en Excelsior, blijkt uit enig onderzoek. Ruperti is geboren en getogen in Capelle a/d IJssel, een deelgemeente van Rotterdam.

De kritiek op de nog jonge en redelijk onervaren leidsman van de KNVB is niet mals want het niet beoordelen van dat ene cruciale moment is een schande tot en met te noemen. Noa Lang dacht aanspraak te maken op een strafschop, nadat hij onderuit werd gehaald door Mats Wieffer. Scheidsrechter Dennis Higler én VAR Clay Ruperti besloten echter de bal niet op de stip te leggen. Lang kreeg geel vanwege een ‘schwalbe’. Het zorgt tot veel onvrede bij fans op sociale media.

Ruperti is volgens de KNVB ook nog eens Ontwikkelaar Arbitrageopleidingen sinds de zomer van 2023 en geldt daarnaast als bijna zes jaar als Medewerker Ontwikkeling Arbitrage. Ondanks deze ervaringen heeft Ruperti deze scheidsrechterlijke dwaling tijdens Feyenoord – PSV achter zijn naam staan. Een grove dwaling die vele vraagtekens geeft. Op sociale media uiteraard terecht bakken kritiek voor de 33-jarige inwoner van Capelle a/d IJssel alsmede voor de falende KNVB, die voor een heuse topwedstrijd tussen de twee beste ploegen van Nederland een onervaren Rotterdamse leidsman de VAR laten besturen.

“Dennis Higler maakt er een potje van bij Feyenoord – PSV. Ook vreemd dat de VAR Clay Ruperti zich niet meldt… of toch niet?”, vraagt een supporter zich af op X. Daarbij post hij een screenshot van een artikel waarbij Ruperti Rotterdammer wordt genoemd.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in