Home Nieuws Slechte verliezer Slot snapt Bosz maar zegt over onthouden strafschop: ‘Als jij...

Slechte verliezer Slot snapt Bosz maar zegt over onthouden strafschop: ‘Als jij dat wil Hans..’

3968
0

De winnende trainer Arne Slot is een slechte verliezer. Slot, die geregeld ‘Jantje huilt, Jantje lacht’ voorstaat, stapte met zijn Feyenoord met enig fortuin als winnaar van het veld in de Kuip maar stelde zich na afloop uiterst teleurstellend op.

Een willekeurig rijtje trainers die afgelopen jaren bij de topclubs in Nederland de scepter wisten te zwaaien: Ruud van Nistelrooij, Peter Bosz, Erik ten Hag, Alfred Schreuder, Johnny Heitinga, Pascal Jansen, Maurice Steijn en John van ’t Schip. Allen genoemde trainers wisten zich ongeacht het resultaat van een wedstrijd over het algemeen na afloop prima te beheersen. Beheersen in de zin dat de gemoedstoestand na winst, gelijkspel dan wel een remise over het algemeen vrij stabiel te noemen was. Dat geldt echter niet voor Arne Slot, die daarmee ontegenzeggelijk een slechte verliezer is te noemen.

Bekijk de gezichts- en gelaatsuitdrukkingen van Arne Slot eens na de recente thuisremise tegen NEC en vergelijk deze eens met de gezichts- en gelaatsuitdrukkingen na afloop van Feyenoord – PSV. Van diep in de frustratie en het chagrijn in woord en gebaar, naar een vrolijke, ronduit lachende en honderduit pratende trainer. Daar blijft het echter niet bij want de trainer van de Rotterdammers vond het na afloop van Feyenoord – PSV nodig wéér te wijzen naar eerdere scheidsrechterlijke beslissingen tegen zijn ploeg. Slot zei op de persconferentie na afloop zelfs dat het verschil op de ranglijst tussen Feyenoord en PSV een oorzaak had, waarmee hij opnieuw verwees naar de inmiddels bekende scheidsrechterlijke beslissingen eerder dit seizoen.

Hans Kraaij ging als ESPN-verslaggever na afloop de verbale strijd aan met ondermeer Timber, Wieffer en Arne Slot. Gespreksonderwerp nummer één was de charge van Wieffer op Noa Lang. Enigszins schoorvoetend en met de nodige moeite, lieten zowel Wieffer als Timber weten dat de tackle op Noa Lang een rake tackle was en de bal dus eigenlijk op de stip gemoeten had.

Het gesprek tussen Hans Kraaij en Arne Slot liep wat anders. Slot begreep dat men bij PSV boos is over het niet krijgen van een strafschop in de bekerwedstrijd tegen Feyenoord maar kwam dus wederom terug op enkele scheidsrechterlijke beslissingen eerder dit seizoen. Slot lijkt de uitslagen van de wedstrijden tegen Fortuna Sittard en FC Twente nog altijd niet te kunnen loslaten.

Slot begreep dan nog wel dat Peter Bosz de charge op Noa Lang een strafschop waard vond maar zei tegelijkertijd tegen Hans Kraaij, die vroeg of hij dan eindelijk eens kon uitspreken dat het strafschop en een tweede gele kaart was: ‘Als jij dat wil Hans, dan doe ik dat. Zoals het in Enschede ook een strafschop was. Als ik dan iets zeg, dan zeur ik volgens sommigen te veel over de arbitrage’, wees Slot naar zichzelf.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in