Home Nieuws Slechts dankzij grof spel, een zwakke scheidsrechter en een falende VAR: ‘We...

Slechts dankzij grof spel, een zwakke scheidsrechter en een falende VAR: ‘We hebben laten zien dat PSV te kloppen is’

7673
0

Realisme en vreugde bij Feyenoord na afloop van Feyenoord – PSV. De vreugde valt te begrijpen want de Rotterdammers zijn eigenlijk aan een kansloos seizoen bezig gezien de achterstand op PSV, dat al twee keer achtereen in de Kuip te sterk was. Pluspunt voor Bosz en PSV is dat Drommel groeiende is als topkeeper.

Het grote kantel- en daarmee discussiepunt na afloop van Feyenoord – PSV is natuurlijk de niet gegeven strafschop en normaal gesproken opvolgende tweede gele kaart. Het zorgde na afloop voor enig realisme aan de kant van Feyenoord, dat niet eens onverdiend won van PSV. De ploeg van Slot was bij vlagen wat feller in de duels dan de ploeg van Bosz en mocht mede door toedoen van de scheidsrechter feitelijk doen wat het wilde op het fysieke aspect.

Verrassingsspeler Bart Nieuwkoop, eigenlijk Feyenoord-niveau onwaardig, sprak na afloop over de winst op PSV: ‘PSV is inderdaad een stuk weggelopen, dus we zijn ook realistisch dat de beker op dit moment de grootste kans voor ons is op een tastbare prijs. Dat was vandaag ook te zien. Ik denk dat wij heel goed waren en hebben laten zien dat PSV te kloppen is. Ze zijn heel goed en draaien een goed seizoen, maar met onze strijdwijze hebben we laten dat het mogelijk is’, aldus Bart Nieuwkoop in gesprek met Voetbal International.

De gelegenheidsspeler geeft daarmee indirect toe dat Feyenoord zonder een wedstrijd in de eigen Kuip, zonder een typische thuisfluiter als scheidsrechter en zonder zeer agressief spel, PSV eigenlijk niet of nauwelijks kan verslaan. De wedstrijd in Rotterdam bleek pas de tweede wedstrijd dit seizoen te zijn waarin PSV niet tot scoren wist te komen. Slechts dankzij grof spel, een zwakke scheidsrechter en een falende VAR, wist Feyenoord van een niet scorend PSV te winnen.

Doelman Joël Drommel vond na afloop de beker-exit erg pijnlijk. De doelman uit Bussum had enkele goede reddingen, keepte gedegen en kon aan de treffer van Feyenoord niets doen. De doelman heeft duidelijk stappen voorwaarts gemaakt en klaar te zijn voor een rol als eerste keeper bij PSV.

‘We hebben er allemaal de pest over in, maar bij mij komt het misschien nog net iets harder binnen. Ik mag in de KNVB-beker keepen, maar dat kan nu niet meer. Ik had er heel veel zin in vandaag. Vorige week was natuurlijk al mooi met FC Twente-thuis, mijn oude club. En vandaag weet je dat je in De Kuip ook in een mooie ambiance terechtkomt. Dan is dit resultaat heel pijnlijk. Het is niet makkelijk als tweede keeper. Natuurlijk wil ook ik het liefst om de paar dagen een wedstrijd spelen. Maar ik zal altijd mijn best doen en nooit opgeven. En er staan als ik er moet staan. Voor elke training laad ik me op, maar een reserverol is nooit makkelijk, maar met de mentaliteit zit het goed”, aldus Drommel in gesprek met Voetbal International.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in