Home Nieuws Yorbe Vertessen op weg naar Berlijn | ‘Vertessen beseft niet hoe bijzonder...

Yorbe Vertessen op weg naar Berlijn | ‘Vertessen beseft niet hoe bijzonder het is om kampioen te worden’

4983
0

De eerste actie van Yorbe Vertessen in zijn laatste wedstrijd voor PSV was bepaald geen beste actie en geen best moment. Het gaat te ver om te stellen dat Vertessen met zijn hoofd al bij een andere club zit maar de Belg werd kansloos van de bal gelopen.

En dat mag een speler van PSV in zo’n belangrijke uitwedstrijd bij een 1-0 achterstand niet gebeuren. De focus bleek niet optimaal te zijn getuige zijn aanname en het opvolgende balverlies. Hoe dan ook lijkt Yorbe Vertessen zijn laatste wedstrijd voor PSV gespeeld te hebben, waarmee zijn vertrekwens zal worden gaan ingewilligd.

De Belg zal hoogstwaarschijnlijk de nakende landstitel met PSV in ieder geval gaan verspelen. Bij ESPN begrijpt niet iedereen de move en vertrekwens van Vertessen. Zo kan analist Kees Luijckx niet begrijpen dat de Belg nu wil vertrekken bij PSV. Rond is de transfer nog niet maar het heeft er alle schijn van dat PSV en Union Berlijn snel een akkoord bereiken over de afkoopsom van 5 miljoen euro.

“Hij beseft niet hoe mooi het is om kampioen te worden”, aldus Luijckx. “Hij beseft niet dat dit misschien de enige mogelijkheid gaat worden in zijn carrière en dat wordt wel je hele leven nagedragen. Dat beseft hij echt niet.”

Luijckx zat als speler van AZ in een zelfde situatie. “Ik kon toen in de winter ook weg”, zei hij daarover. “Ik had toen perspectief op speeltijd en ik denk niet dat Vertessen beseft hoe bijzonder het is om kampioen te worden. Ik heb dat seizoen uiteindelijk zeventien of achttien wedstrijden kunnen spelen.”

Hugo Borst snapt de wens van Vertessen ook niet. “Ik begrijp dat hij meer wilt voetballen, maar ik denk dat Peter Bosz hier echt wel mee gaat dealen. Hij gaat echt wel aan spelen toekomen ondanks die grote bezetting. Maar hier wil je toch bijhoren en deelgenoot van uit zijn? Daarnaast is het vaak beter om in de zomer getransfereerd te worden dan in de winter”, aldus enkele kritische geluiden aan het adres van Yorbe Vertessen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in