Home Nieuws Clay Ruperti woonachtig op 600 meter van de Kuip | ‘Je kunt...

Clay Ruperti woonachtig op 600 meter van de Kuip | ‘Je kunt dit niet verkopen richting PSV-fans’

3856
4

De tot woensdagavond onbekende scheidsrechter Clay Ruperti ligt onder een vergrootglas bij voetbalminnend Nederland. Vrijwel geheel voetbalminded Nederland inclusief de nodige Feyenoord-fans op Van Hanegem na, spreekt schande van de gebeurtenissen in de Kuip.

De wedstrijd tussen Feyenoord en PSV in de achtste finale van de KNVB Beker is een wedstrijd die helaas lang nabesproken kan worden. Voor een deel van de PSV-fans geldt ‘zand erover en door’ want gedane zaken nemen geen keer Tegelijkertijd zijn de gebeurtenissen in de Kuip te groot om het in de doofpot te stoppen. Er komen dan ook steeds meer details naar buiten rond Clay Ruperti, die nauwe banden met Feyenoord weet te onderhouden en in ieder geval onderhouden heeft.

Ook bij De Telegraaf spreekt men schande van de feiten die woensdagavond de revue wisten te passeren. Dat Ruperti überhaupt als VAR mocht optreden in De Kuip, wekt dan ook grote verbazing bij De Telegraaf-verslaggever en voetbaljournalist Mike Verweij.

Verweij vindt het vanwege de Rotterdamse connecties en banden van Ruperti bepaald niet handig van de KNVB om Ruperti als VAR aan te stellen bij Feyenoord – PSV. “Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond is al een hele tijd ziek en wordt vervangen door Robin van ’t Hof, die nog nooit één wedstrijd op het allerhoogste niveau heeft gefloten. Die man bepaalt dan dat Clay Ruperti op zo’n wedstrijd wordt ingezet”, zegt Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf.

Verweij heeft nog meer details rond Ruperti, die volgens andere bronnen ook seizoenkaarten bij Feyenoord op zijn naam heeft gehad. “Hij woont geloof ik op zeshonderd meter van De Kuip”, gaat de verslaggever verder. “Dat hoeft niet uit te maken, maar je kunt dit niet verkopen richting PSV-fans. Je kan niet zeggen: ‘Ja, iedereen kan een fout maken en dit is toevallig iemand die op zeshonderd meter van De Kuip woont en bij RTV Rijnmond heeft gewerkt’. Je moet gewoon die schijn vermijden. Zet gewoon iemand als Serdar Gözübüyük in het VAR-hokje, iemand met statuur. Dit is gewoon de kat op het spek binden”, aldus Mike Verweij over de heer Ruperti, die omwille van velerlei redenen totaal ongeschikt is voor dat wat hij allemaal voor de KNVB doet.


4 REACTIES

  1. Laten we er nu maar over ophouden. Het is gebeurd en er kan niks meer veranderd worden. PSV moet lekker kampioen worden en schitteren in de CL

  2. Feijenoord heeft het altijd over de 12e man….. nu weten we eindelijk wie ze daarmee bedoelen. Ik mis nog steeds een reactie van de KNVB.
    Ik zeg overspelen die match.

  3. Tja er zit maar 1 ding op!!
    PSV dient officiële klacht In, overspelen vanaf 68e minuut, strafschop voor PSV, gele kaart voor Wieffer (de 2e, dus rood!) en Higler en kornuiten straffen met KKD wedstrijden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in