Home Nieuws Wim Kieft lyrisch: ‘Hij is van de buitencategorie en veel beter dan...

Wim Kieft lyrisch: ‘Hij is van de buitencategorie en veel beter dan Lozano’

17626
0

De doorgaans kritische Wim Kieft gooit het deze week over een andere boeg. Na Feyenoord – PSV richt Kieft de pijlen op verschillende spelers van PSV.

Kieft komt superlatieven te kort voor de net weer fitte Noa Lang. Kieft stelt vast dat het niveau dat Noa Lang weet te bereiken bijzonder te noemen is. Kieft is in zijn column voor De Telegraaf meer dan lovend over Lang, die nauwelijks weer topfit het de verdediging van Feyenoord in een kort tijdsbestek knap lastig maakte.

Kieft zag geen hoogstaande wedstrijd in Rotterdam. De analist is van mening dat maar weinig spelers zich konden onderscheiden in het duel tussen Feyenoord en PSV. Dat geldt volgens Kieft niet voor Noa Lang, die in de tweede helft inviel, die zich volgens Wim Kieft juist wel kon onderscheiden.

‘Dan moet je hopen op een speler met individuele kwaliteiten die het verschil kan maken. De enige die viel te ontdekken, was invaller Noa Lang. Hij was degene die bij het penaltymoment was betrokken na een geweldige actie, die hij op eigen helft inzette. Buiten Eindhoven lijkt Lang niet zo geliefd, hoewel het helemaal niet zo’n vervelend kereltje is. Hij is wel een exceptioneel talent, eentje van de buitencategorie waarvan de klasse afdruipt’, is Kieft complimenteus.

Lang geldt weer als topfit maar wordt door Peter Bosz langzaam gebracht. Lang maakt weer wedstrijdminuten nadat hij oktober op bezoek bij Sparta geblesseerd uitviel. Lang miste maar liefst dertien wedstrijden, maar de aanvaller lijkt inmiddels weer voldoende hersteld om te kunnen starten. Tegen Almere City lijkt Lang nog wel vanaf de bank te beginnen.

Kieft hoopt dat Lang zijn gang kan gaan bij PSV en dat men de getalenteerde aanvaller niet onderschat. ‘Laat iedereen hem koesteren zolang hij op de Nederlandse velden rondloopt, want hij is veel beter dan iemand als Hirving Lozano die het vooral van zijn opportunisme moet hebben’, aldus Wim Kieft, die zijn pijlen ook nog richt op Johan Bakayoko.

‘Johan Bakayoko is evenmin van het niveau Lang. Hij is pas 20 jaar, wordt in april 21 jaar en heeft nog een lange weg af te leggen om het niveau van Lang aan te tikken. Je mag wel iets van hem eisen als groot talent en als iemand die bezig is aan zijn tweede seizoen in het eerste van PSV. Daartegenover staat dat je weet dat het met ups en downs gaat bij zulke jonge spelers als Bakayoko. Hij zit in een mindere periode en dat overkomt hem gewoon. Een terugval is niet vreemd en het is aan hem om zich hieruit te knokken. Als je Bakayoko een beetje volgt, gaat dat wel goed komen, want hij lijkt me geen speler die vooral in zichzelf is gaan geloven en daarom een mindere periode kent bij PSV’, aldus Wim Kieft, die in zijn analyse de buitenspelers van PSV onder de loep neemt.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in