Home Nieuws Johan Bakayoko richt zich nog een keer tot de fans: ‘Band tussen...

Johan Bakayoko richt zich nog een keer tot de fans: ‘Band tussen de fans en spelers kan beter’

959
0

En ja, Johan Bakayoko heeft gelijk. Een minimaal deel van de PSV-fans is te kritisch op de eigen ploeg. Te snel klinkt er geregeld, gelukkig minimaal, gefluit. Zo ook zaterdagavond.

Eigen verdient Johan Bakayoko een grote pluim. De nog jonge aanvaller die er al een goed jaar elke week staat in zijn nog jonge carriere, sprak zich kritisch uit over de PSV-fans en daar moet je sterk voor in je schoenen staan. Het is niet altijd even sprankelend wat Johan Bakayoko laat zien maar de aanvaller houdt zich in zijn pas tweede volledige seizoen als prof meer dan prima staande op het hoogste niveau.

De aanvaller maakt grote stappen voorwaarts en is belangrijk in aanvallend opzicht. Bakayoko stelt nu vast, met name na de nederlaag in Rotterdam, dat de supporters van PSV wat positiever mogen zijn. Bakayoko sprak zich daarom na de bekernederlaag van woensdag tegen Feyenoord via X uit. “Ik heb het gevoel dat we op bepaalde momenten niet beseffen met wat voor een seizoen we bezig zijn”, zei Bakayoko zaterdag na de gewonnen competitiewedstrijd tegen Almere City in gesprek met ESPN.

“We zijn heel kritisch op onszelf en dat is goed. Maar af en toe mogen we wel wat positiever zijn. Begrijp me niet verkeerd: de sfeer in de ploeg is hartstikke goed. Maar de band tussen supporters en spelers kan hechter worden”, concludeert Bakayoko.

Bakayoko reageerde via X toen een kritische PSV-fan na het verloren bekerduel met Feyenoord schreef dat de buitenspeler uit het elftal moest worden gezet. Het betrof pas de eerste nederlaag in de vaderlandse competities dit seizoen. Ook zaterdagavond reageerden de PSV-fans, gelukkig een zeer gering aantal, niet altijd even goed op het spel van de ploeg. Het gros van de fans moedigt de ploeg aan, ook zaterdagavond was de steun optimaal, maar het gelukkig weinige gefluit dat ook tegen Almere City zo nu en dan te horen was, is te ergerlijk voor woorden.

De reacties onder zijn antwoord heeft Bakayoko afgelopen week niet bekeken maar daar zegt hij het volgende over. “Ik heb van de persvoorlichter wel begrepen dat de mensen mij begrepen. Iedereen staat achter PSV en dat is ook de bedoeling. Maar ik vind dat ik dit af en toe wel mag doen”, aldus Johan Bakayoko, die zeker een punt heeft in zijn mening.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in