Home Nieuws Weinig geloof in Amsterdam: ‘Met deze kwetsbaarheid krijgt Ajax het lastig tegen...

Weinig geloof in Amsterdam: ‘Met deze kwetsbaarheid krijgt Ajax het lastig tegen PSV’

941
0

Een heuse topwedstrijd kunnen we Ajax – PSV omwille van de verschillen op de ranglijst eigenlijk niet noemen. Maar vooruit, om onze Amsterdamse medemens wat tegemoet te komen, doen we net of er een topper aanstaande is.

Dat een laagvlieger het PSV lastig kan maken zagen we recent in Utrecht. In Stadion Galgenwaard zat PSV dicht tegen een nederlaag aan en hield het nog maar net stand. Eerder dit seizoen, in de thuiswedstrijd tegen Ajax, liep het ook geenszins in de eerste helft. Met iets meer precisie had er bij rust zomaar een 1-3 tussenstand op de borden kunnen staan. Overigens kreeg de ploeg van Peter Bosz ook een aantal grote kansen om de Amsterdamse defensie uiteen te spelen. Lozano en Bakayoko gingen echter voor eigen succes en misten.

Er bestaat hoe dan ook weinig vertrouwen in een positief resultaat in Amsterdam. Verschillende oud-spelers en andere Ajax-prominenten zien het niet zitten tegen PSV. Dat geldt voor Marco van Basten maar ook voor Ruud Krol, die PSV hoger aanschrijft.

Krol zag Ajax in Eindhoven redelijk voor de dag komen. “De vorige keer deed Ajax het voor rust helemaal niet slecht, maar miste Brian Brobbey een paar opgelegde kansen. Zulke kansen zal hij nu niet missen, want hij is in de tussentijd flink gegroeid. Maar defensief is het team nog steeds zo kwetsbaar. Dat is niet iets van de laatste tijd. Eigenlijk speelt dat al sinds de tijd van Alfred Schreuder. Dat heeft ook John van ’t Schip er nog niet uitgekregen en met die kwetsbaarheid wordt het toch lastig tegen een goed voetballend team als PSV, verwacht ik”, aldus Krol in gesprek met De Telegraaf.

Krol houdt al rekening met de aanstaande landstitel voor PSV. “Ik zie eigenlijk geen team dat PSV dit seizoen nog van de titel af kan houden. Feyenoord heeft een goed team, maar speelt toch wel wat minder dan vorig seizoen en een voorsprong van twaalf punten is erg veel. Natuurlijk is PSV nu met Noa Lang een belangrijke speler kwijt, maar ze hebben zoveel kwaliteit in het team dat ik me niet kan voorstellen dat ze dit nog uit handen gaan geven”, aldus Ruud Krol in gesprek met De Telegraaf over de wedstrijd tussen Ajax en PSV.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in