Home Nieuws PSV krijgt advies uit Rotterdam over Driouech: ‘PSV is iets te hoog...

PSV krijgt advies uit Rotterdam over Driouech: ‘PSV is iets te hoog gegrepen’

2413
0

De statistieken van Excelsior-aanvaller Driouech zijn ronduit spectaculair te noemen. De aanvaller, 21 jaar oud pas, weet zich prima staande te houden in zijn eerste jaar Eredivisie en bovendien uitstekend door te ontwikkelen.

De seinen lijken dus op groen te staan voor een stap hogerop maar ondanks de keurige statistieken bij Excelsior denkt niet iedereen in Rotterdam dat PSV de juiste volgende stap is naast de vraag of PSV wel het juiste niveau is voor de aanvaller.

Zo denkt oud Spartaan en analist Henk van Stee dat het niveau dat PSV nastreeft net even te hoog gegrepen is voor Driouech. Van Stee adviseert PSV dan ook de aanvaller van Excelsior niet over te nemen en voor een andere optie te gaan.

Excelsior wil nog altijd vijf miljoen euro zien voor Driouech. Een bedrag dat PSV niet gaat betalen. PSV kent inmiddels serieuze concurrentie van Feyenoord, dat doorschakelde en bij de stadgenoot uitkwam nadat de transfer van Luciano Rodriguez vanuit Uruguay naar Feyenoord niet afgerond kon worden. Van Stee is echter van mening dat Driouech niet naar PSV of Feyenoord moet vertrekken.

“Nee, dat is iets te hoog gegrepen. Nee, dat vind ik niet”, vertelt de voormalig technisch directeur bij RTV Rijnmond. Van Stee begrijpt de hoge vraagprijs van Excelsior wel en geeft de club daarin gelijk. “Het is moeilijk voor Excelsior, dat zie je bij Twente: ga je een speler verkopen in verband met de financiën of ga je voor het sportieve? Als je hem nu verkoopt, dan heb je de kans dat je gaat degraderen.”

Mocht het deze winter niet van een transfer komen, dan verwacht Van Stee dat Driouech komende zomer wel vertrekt. “Als trainer wil je natuurlijk je beste spelers behouden, maar over vijf maanden loopt hij de deur uit. Excelsior moet in de Eredivisie blijven, dat scheelt enorm veel geld.”

RTV Rijnmond-analist Robert Maaskant sluit een tussentijds vertrek echter niet uit. “Als Excelsior hem kan verkopen voor een goed bedrag, waardoor ze de komende jaren financieel stabieler kunnen worden en ze kunnen iemand huren van een topclub die hetzelfde kan brengen als hij… En die zijn er, dat weet ik zeker.”


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in