Home Nieuws Over hoe Myron Boadu ook bij PSV in beeld geraakte

Over hoe Myron Boadu ook bij PSV in beeld geraakte

1241
0

Myron Boadu maakt inmiddels weer deel uit van het Nederlandse voetballandschap maar de spits was in het verleden ook meermaals in beeld bij PSV. De van AZ naar AS Monaco getransfereerde aanvaller speelt inmiddels voor FC Twente maar geldt nog altijd als beloftevol en talentrijk.

Oud-PSV’er Pascal Jansen ging recent het gesprek aan met Voetbal International en vertelde hoe Myron Boadu in het verleden bij PSV in beeld was. Jansen is ‘heel blij’ dat Myron Boadu naar FC Twente verhuisde want volgens Jansen is Boadu nog altijd een spits voor de top.

In gesprek met Voetbal International zegt Jansen dat hij ‘heel blij’ is, door de FC Twente-move van Boadu. “Afgelopen week had ik nog appcontact met hem, toen er berichten verschenen over een terugkeer naar Nederland. Hij liet vorige week weten dat hij hoopte dat het snel rond zou komen met Twente. Hij zocht ook contact met mij nadat de beslissing over mijn afscheid bij AZ was genomen. Het geeft aan wat voor band we hebben en wat voor jongen Myron is.”

“Ik weet nog goed dat ik bij PSV werkte en we bezig waren hem naar Eindhoven te krijgen”, vervolgt Jansen, die werkzaam was bij de jeugdopleiding bij PSV. “Hij was zestien, we wilden hem in eerste instantie bij een jeugdteam laten meedraaien. Maar iedereen had hoge verwachtingen van hem. Myron stond ook in de belangstelling van Arsenal en nog legio clubs, maar hij koos ervoor bij AZ te blijven.”

Later verdiende Boadu bij AZ – onder Jansen – een transfer naar AS Monaco. Nu is de spits dus weer terug op de Nederlandse velden. “Het komende half jaar moet hij weer lekker gaan voetballen, en dan in de zomer beoordelen wat de juiste vervolgstap voor zijn loopbaan is. Het kan snel gaan, want hij heeft zo veel potentieel. Hij dwong bij AZ al eens een oproep voor het Nederlands elftal af, daar kan hij zeker terugkeren. Er is op dit moment een prima discussie gaande over de spitspositie: wie wel, wie niet. Maar Myron in goeden doen, fysiek en mentaal, moet straks ook weer een kandidaat voor Oranje kunnen zijn”, besluit Jansen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in