Home Nieuws Lyrische Bosz heeft er na Ajax – PSV een ‘basisspeler’ bij

Lyrische Bosz heeft er na Ajax – PSV een ‘basisspeler’ bij

3496
0

Eigenlijk kan Mauro Júnior alles. Dat lijkt alleszins overdreven te zijn maar is het feitelijk niet. De kleine Braziliaan met enorme wedstrijdinstelling kan twee posities niet invullen als daar om gevraagd zou worden.

Zet Mauro Júnior maar niet in de spits weg want dat wordt een fiasco en dat geldt ook voor de positie van centrale verdediger. Alhoewel, qua wendbaarheid, balaanname, versnellingen en techniek zou hij ook daar niet misstaan maar de spitspositie vraagt natuurlijk iets anders van de gemiddelde voetballer. Dat geldt ook voor de positie van centrale verdediger.

Verder kan Mauro Júnior eigenlijk iedere positie invullen en dat is in deze fase van het seizoen met de nodige blessures een behoorlijke meevaller voor Peter Bosz want er zijn tijden geweest dat Mauro Júnior minder fit was. Die periode ligt gelukkig achter hem en zoals de Braziliaan zaterdagavond speelde geldt hij zelfs als een potentiële basisspeler voor Bosz.

In de Johan Cruijff Arena speelde Mauro Júnior pas zijn zevende wedstrijd van het seizoen. En hij bleef al met al toch 85 minuten eenvoudig overeind en bleek zelfs delen van de wedstrijd de beste man van het veld te zijn. Dat was ook al het geval in het Champions League-duel tegen Arsenal. Daarvoor was het minimaal met de speelminuten van de Braziliaan. Slechts drie invalbeurten in de competitie en twee in de beker.

Na afloop van het duel in Amsterdam schoof Mauro Júnior naast Bosz aan bij de persconferentie. Bosz bleek lyrisch te zijn over zijn potentiële nieuwe basisspeler. ‘Ik vond hem vandaag echt geweldig spelen. Ik zie hem als een linksback en hij stond nu links op het middenveld. Als je dan ziet hoe hij speelt, in zo’n wedstrijd tegen Ajax in de Arena. Dan vond ik echt dat hij het geweldig deed.’

De alleskunner sprak an afloop over zijn wedstrijd: ‘Het was zeker zwaar, maar ik ben heel erg blij dat ik het team heb kunnen helpen. Dat was voor mij het belangrijkste. Helaas waren er veel afwezigen, maar ik ben altijd klaar om te spelen. Ik heb het er gisteren al met de coach over gehad’, aldus Mauro Júnior.

Het duel voelde voor Mauro Júnior als een beloning na jaren van achtereenvolgende kwetsuren aan zijn lies, schouder en knie. ‘Dat was heel moeilijk allemaal. Natuurlijk was het zwaar, maar ik denk uiteindelijk positief. Die mentaliteit heeft me erbovenop gekregen. Ik kon nu weer spelen, tegen Ajax in de Arena. Dat is een van de grootste wedstrijden in Nederland’, aldus Mauro Júnior.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in