Home Nieuws Een ongeslagen landstitel is iets dat toch wel leeft: ‘We zijn nog...

Een ongeslagen landstitel is iets dat toch wel leeft: ‘We zijn nog steeds ongeslagen

1326
0

De uitwedstrijd in de Johan Cruijff Arena kende geen winnaar en verdiende uiteindelijk ook geen winnaar. De intense topwedstrijd in de Johan Cruijff Arena liet zien dat Ajax zich volledig aan wist te passen aan PSV en dat een compliment voor alles en iedereen aan PSV-zijde worden genoemd.

Ajax gaf alleen op basis van strijd thuis in de eigen Johan Cruijff Arena want voetbaltechnisch komt de ploeg van John van ’t Schip geenszins in de buurt van dit PSV. Natuurlijk, Ajax had middels een aantal kansen de trekker kunnen overhalen al gold dat ook voor de ploeg van Bosz.

Bergwijn en Berghuis die continue mee moesten verdedigen op Bakayoko en Lozano, slechts één positionele diepe spits aan de zijde van de Amsterdammers, achterover leunen op eigen helft en ga zo maar door. De conclusie is dan ook dat de laatste lastige uitwedstrijd voor PSV in de race om de landstitel armoe troef was als we naar de tegenstander kijken. Niet verliezen is in ieder geval belangrijk en daar heeft dit stabiele PSV geen enkele moeite mee.

In gesprek met ESPN kon Peter Bosz wel leven met het gelijkspel tegen Ajax. “Ik had liever gewonnen, maar het zat er misschien net niet in. Ik vind dat dit wel een terechte uitslag is”, aldus Bosz. “Ik vond ons niet groots. In de eerste helft zijn we wel gaan voetballen en drongen we Ajax terug, maar tot veel grote kansen leidde dat niet echt.”

Bosz ging verder: “Het was wel een heel intense wedstrijd. Dat zag je ook aan veel spelers aan beide kanten die er doorheen zaten. De bezetting op de bank aanvallend bij ons was vandaag ook heel mager. Normaal zou je dan wisselen met veel snelheid of een Pepi erbij om iets te forceren, maar dat was vandaag niet mogelijk.”

Na afloop wees de man van de wedstrijd aan PSV-zijde naar de ongeslagen status dit seizoen. Mauro Júnior concludeerde dat PSV dit seizoen nog niet verloren heeft in de Eredivisie en dat gegeven gaat de komende veertien wedstrijden zeker een rol spelen want een ongeslagen landstitel gaat tot de mogelijkheden behoren, aldus Mauro Júnior in onderstaande video.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in