Home Nieuws Bosz meteen fel tegen Hans Kraaij | Dit zegt Luuk de Jong...

Bosz meteen fel tegen Hans Kraaij | Dit zegt Luuk de Jong over de ‘verwijten’ van Kraaij

3385
0

Een realistische Peter Bosz stond na afloop van Ajax – PSV voor de camera en kreeg de nodige vragen op zich afgevuurd van Hans Kraaij junior. Kraaij stelde ook een vraag over Luuk de Jong, die enorm veel arbeid verrichtte in Amsterdam.

Bosz was na afloop lyrisch over zijn aanvoerder, die na een prachtige aanval de 1-1 binnen wist te tikken. De vlot lopende aanval ging duidelijk te snel voor het afwachtende Ajax, dat bal geen enkele keer raakte net voor de gelijkmaker van Luuk de Jong.

“Ik had liever gewonnen”, begint Bosz na afloop van het duel met Ajax. “Dat had natuurlijk gekund, met die kopbal van Luuk de Jong op de lat. Maar voor de rest zat het er misschien niet echt in. Ik denk dat dit wel een terechte uitslag is. Ik vond ons niet groots. In de eerste helft zijn we wel gaan voetballen. Daarmee drongen we Ajax terug, zonder dat we heel veel uitgespeelde kansen hadden.”

“Het klinkt een beetje gek, maar ik denk wel dat het een hele intense wedstrijd was”, gaat Bosz verder. “Dat zag je wel bij spelers aan beide kanten, die er behoorlijk doorheen zaten. De bezetting op de bank bij ons in aanvallende zin was vandaag gewoon heel mager. Normaal zou je dan gaan wisselen met snelheid, dan kun je wat forceren. Maar dat was vandaag niet mogelijk”, aldus de coach, die vervolgens van Hans Kraaij een vraag kreeg over de arbeid die Luuk de Jong in een wedstrijd legt.

Kraaij stelde vast dat Luuk de Jong weinig in het stuk voorkwam en in totaal slechts 20 balcontacten had in de Johan Cruijff Arena. Bosz werd meteen fel en verdedigde Luuk de Jong. Bosz wees naar de vele meters die Luuk de Jong maakte, ook in de Johan Cruijff Arena. “Dat doet hij iedere wedstrijd Hans. Niet alleen vandaag maar altijd. Luuk verdedigt mee tot in de eigen zestien”, aldus een felle Bosz, die zijn aanvoerder meteen in bescherming nam.

“Het is onvoorstelbaar, echt knap. Het was niet eens een makkelijke bal, die hij met links moest nemen. Ik wist al dat hij dit kan, want dit is niet de eerste die hij zo met de voeten maakt. Volgens mij vorige week ook nog, tegen Almere City. Mijn verdienste is dat ik hem opstel, meer hoef ik niet te doen. Hij hoeft geen vijftig tot zestig meter te overbruggen? Dat moet hij wel en dat is juist zo knap. Je moet het echt eens terugzien, Hans: hij verdedigt tot op zijn eigen zestien als dat nodig is”, besluit Bosz in gesprek met Hans Kraaij junior.

De hoofdrolspeler zelf reageerde met een lach op de zogenaamde ‘verwijten’ van Hans Kraaij, die zich met een knipoog meteen verontschuldigde bij De Jong. Over de gelopen 11 kilometer zei de spits: “Ik hoop natuurlijk minder te lopen in de wedstrijden zodat we dominant op de helft van de tegenstander spelen. Maar in wedstrijden zoals dit moet je gewoon soms meer lopen”, aldus De Jong.

“Als wij een wedstrijd domineren loop ik ook minder. Als je de bal hoog wint of je verliest de bal hoog en zet meteen druk, hoef je niet eerst terug. Dat is wat wij nastreven. Maar als je dan tegen een goede ploeg speelt zoals Ajax en zij er tussenuit kunnen voetballen, moet je soms terug naar je eigen helft en is het gewoon meer meters maken.”


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in