Home Nieuws Afellay haalt uit en is duidelijk tegen Earnie Stewart: ‘Ramalho is een...

Afellay haalt uit en is duidelijk tegen Earnie Stewart: ‘Ramalho is een bron van onrust’

2261
0

Duidelijke taal van Ibrahim Afellay over de Braziliaanse centrale verdediger André Ramalho, die zaterdagavond van drie ploeggenoten een reprimande kreeg na een zwak schoten van ver buiten de zestienmeter.

Ramalho dacht zaterdagavond hard te kunnen uithalen richting het doel van Ajax na een redelijke aanval en balbezit van PSV. Het mislukte schot deed pijn aan de ogen want de Braziliaan is bepaald geen speler met een goed schot in de benen. Meters naast ging zijn doelpoging. Het leidde tot irritatie bij de ploeg van Bosz want het balbezit had wellicht iets op kunnen leveren als de Braziliaan had besloten de bal naar de zijkant te spelen om zo de voorzet te brengen.

Kansloos bleek het te zijn, de poging van de Braziliaan, die in de Johan Cruijff Arena niet best speelde en vooral onrustig acteerde in de duels met Brian Brobbey. De Ajacied is best een goede spits maar werd in duel tegen PSV met name gevaarlijk door het onrustige verdedigen van André Ramalho.

Voormalig PSV’er Ibrahim Afellay is erg hard doch duidelijk in zijn oordeel over de Braziliaan. Afellay draaide er zondagavond niet omheen met tegenover hem Earnie Stewart. De NOS-analist is van mening dat PSV er goed aan doet om de aflopende verbintenis met André Ramalho niet te gaan verlengen. Afellay vindt dat de Braziliaanse mandekker niet voldoet aan het niveau dat PSV moet nastreven.

Ramalho, die in de zomer van 2021 overkwam van RB Salzburg, heeft een aflopend contract bij PSV. Als het aan Afellay ligt, kijkt PSV naar alternatieven voor de positie van de Braziliaan. ‘Je kan niet met Ramalho komen aanzetten in de Champions League. Hij is een bron van onrust’, oordeelt Afellay bij Studio Voetbal.

‘Ramalho is ook altijd verrast. Stapt kinderlijk eenvoudig in, is zijn tegenstander vaak helemaal kwijt. Hij kijkt soms niet eens. Hij loopt altijd achter de feiten aan en dat kost je punten. Europees word je nog meer getest, dan kom je nog betere spitsen tegen. Dan kan je niet met Ramalho centraal achterin spelen’, zei Afellay met tegenover hem Stewart.

Stewart hoorde het relaas van Afellay aan en zei: ‘Ik ga hier nu niet in op individuen, André is onderdeel van onze selectie. Peter Bosz stelt hem niet voor niks op. Anderzijds hebben we met Bella-Kotchap over twee weken weer iemand die terug die de concurrentiestrijd aan zal gaan. We zullen in de volgende transferperiode kritisch kijken naar de selectie en naar hoe we ons kunnen verbeteren. We gaan André op dit moment nog geen contract aanbieden’, aldus Stewart.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in