Home Nieuws Aad de Mos snapt ophef over Ramalho niet: ‘Ik vind Ramalho een...

Aad de Mos snapt ophef over Ramalho niet: ‘Ik vind Ramalho een goede verdediger en betrouwbaar’

1300
1

Aad de Mos is vol vertrouwen voor de komende weken wat de prestaties van PSV aangaan. De analist zag PSV verdienstelijk gelijk spelen in de Johan Cruijff Arena en zag met name dat ook een set geblesseerde spelers PSV nauwelijks lijkt te deren.

PSV-wachter Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad ging maandagmiddag met Aad de Mos het gesprek aan over de afgelopen weken die PSV slechts éénmaal winst brachten. Alleen van Almere City werd gewonnen. FC Utrecht-uit, Feyenoord-uit en Ajax-uit lukte PSV niet in winst om te zetten. Toch is geenszins sprake van enige druk dan wel paniek want de nodige blessures in combinatie met het drukke programma speelden zeker een rol in de resultaten van de laatste weken.

De Mos is benieuwd hoe PSV gaat toewerken naar het tweeluik met Borussia Dortmund. De analist is vol vertrouwen en denkt dat PSV het niveau van Dortmund zelfs kan overstijgen. ‘Dortmund speelt ook gewoon gelijk tegen ploegen als Bochum dus ik denk dat PSV Dortmund kan gaan verslaan. Die wedstrijden komen precies op tijd’, is De Mos stellig. De geblesseerden van nu zullen tegen die tijd wel hersteld zijn is dan ook de verwachting. Overigens geldt dat niet voor Noa Lang, die langer uit de roulatie zal zijn.

Aad de Mos is verder opvallend positief over André Ramalho en begrijpt niet waarom de Braziliaan zo hard wordt aangepakt. Ook in Amsterdam tegen Ajax vond De Mos dat Ramalho goed op de been bleef. “Die 1-1 is een terechte uitslag. PSV had ook nog kunnen winnen, maar ook Ajax kreeg nog wat kansen op het einde”, zag De Mos.

Elfrink ziet daarentegen dat PSV op dit moment even niet meer de ploeg is die zomaar over teams in de eredivisie heen walst. Natuurlijk is dit te wijten aan het drukke programma alsmede aan de lijst geblesseerden. “Maar PSV speelde zaterdag wel het voetbal wat Ajax juist wil spelen. Ajax zag ik counteren, de lange bal spelen op Brobbey”, is De Mos kritisch op het zwakke Ajax-spel.

Zoals gezegd krijgt André Ramalho bakken kritiek te verwerken. De Mos noemt het een hype en erg makkelijk. Elfrink ziet op zijn beurt wel dat de mandekker het regelmatig lastig heeft en wijst naar de uitspraken van Ibrahim Afellay, die zondagavond geen spaan heel hield van de Braziliaan: “Ja, er gaat veel mis bij hem. Maar er gaat ook veel goed. PSV kan dit seizoen het record voor minste aantal tegengoals in een seizoen verbreken”, wijst de journalist naar de statistieken.

De Mos reageert: “Je moet ook kijken wie het zegt. In Nederland is het een hype om iets of iemand positief te hypen, maar ook negatief te hypen. Ik vind Ramalho een goede verdediger. Betrouwbaar en belangrijk in de kleedkamer”, aldus Aad de Mos over André Ramalho.


1 REACTIE

  1. Ik geloof Aad De Mos graag als hij zegt dat Ramalho betrouwbaar is in de kleedkamer. Hij zal zeker geen spullen van medespelers weghalen. Wat hij wel weghaalt, zijn punten van PSV met zijn manier van ‘verdedigen’. Als De Mos dat niet ziet, maak ik me zorgen over zijn gezondheid, of hij ziet een rol voor hemzelf weggelegd als zaakwaarnemer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in