Home Nieuws Basisspeler Vertessen debuteert met nederlaag voor 4800 uitfans tegen Xavi Simons

599
0

Een week lang ging het over Yorbe Vertessen. De Belgische aanvaller besloot op eigen houtje naar Berlijn af te reizen in de zin dat PSV geen officiele toestemming had gegeven aan de Belg en zijn zaakwaarnemer.

Uiteindelijk kwam het toch nog rond nadat PSV besloot Vertessen vrij te geven en dus werd de Belg gepresenteerd in Berlijn. Yorbe Vertessen heeft zondag zijn debuut gemaakt voor Union Berlin maar verloor met 2-0 in de Bundesliga-wedstrijd tegen het RB Leipzig van zijn Xavi Simons.

Zondag zette de coach van Union Berlin Vertessen direct in de basis in de Bundesliga-wedstrijd op bezoek bij Red Bull Leipzig. Het lukte Vertessen niet om zijn stempel te drukken.

Voormalig Vitesse-aanvaller Loïs Openda ramde voor rust de 1-0 tegen de touwen, waarna Benjamin Sesko in de tweede helft de eindstand op het bord zette. Simons speelde de hele wedstrijd mee met Red Bull Leipzig. Union Berlin eindigde het duel met tien man vanwege rood voor Christopher Trimmel in de 73e minuut. Even later werd Vertessen naar de kant gehaald. De nieuwe club van Yorbe Vertessen werd in Leipzig overigens gesteund door maar liefst 4800 Union Berlin-fans.