Home Nieuws Guus Til mee naar het EK? Bondscoach Ronald Koeman is lovend

Guus Til mee naar het EK? Bondscoach Ronald Koeman is lovend

1043
0

Guus Til kan op mooie woorden rekenen van bondscoach Ronald Koeman.

Komende zomer wordt het EK 2024 in Duitsland afgewerkt. Voor ESPN was het een goede reden om de keuzeheer afgelopen weekend uit te nodigen in het praatprogramma Goedemorgen Eredivisie.

Hans Kraay junior vroeg de bonsdscoach naar meerdere spelers, zo ook naar Til, die bij PSV de laatste maanden verzekerd is van een basisplaats onder trainer Peter Bosz.

“Til heeft één grote kwaliteit”, gaf Koeman aan. “Hij heeft meerdere kwaliteiten, maar hij zoekt vooral altijd diepte zonder bal. Til is altijd in beweging, kan goed koppen en vormt een goed koppeltje met ploeggenoten. Het is een box-to-box-speler waarvan het altijd prettig is als je die in je elftal hebt.”

Til kwam bij PSV dit seizoen al tot zeven goals en drie assists. Hij zal bij Koeman ongetwijfeld op een schaduwlijst staan, maar een oproep tijdens de EK-kwalificatiecyclus kreeg hij niet. De concurrentie voor Til bij Oranje is bovendien niet mals. Quinten Timber, Xavi Simons, Cody Gakpo en Memphis Depay kunnen ook allemaal achter de spits spelen. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in