Home Nieuws Roep om langer verblijf Ramalho: ‘Kijk eens wat dat Ajax gebracht heeft’

Roep om langer verblijf Ramalho: ‘Kijk eens wat dat Ajax gebracht heeft’

1790
0

PSV moet niet ’té snel’ afscheid nemen van verdediger André Ramalho, zo waarschuwt Aad de Mos. De analyticus is van mening dat de Braziliaan ‘negatief wordt gehyped’.

“Het is niet top top, zeker niet. Maar soms zie je dat een oud-speler iets roept en dat dan iedereen er achteraan holt”, zegt De Mos in een video-item van het Eindhovens Dagblad over de vele kritiek die Ramalho ten deel valt.

De voormalig trainer van PSV stipt aan dat de ploeg van trainer Peter Bosz dit seizoen extreem weinig tegengoals heeft hoeven incasseren in de Eredivisie. De Mos is dan ook van mening dat Ramalho komend seizoen nog van waarde zou kunnen zijn.

“Als je komend seizoen een betere kunt vinden, kun je hem doorselecteren. Maar neem niet té snel afscheid”, waarschuwt De Mos.

Als voorbeeld haalt De Mos de situatie bij Ajax van ruim een jaar geleden aan. Daley Blind vertrok uiteindelijk door de achterdeur naar Bayern München na onenigheid met toenmalig trainer Alfred Schreuder. In de zomer van 2023 werd vervolgens afscheid genomen van een andere routinier: Dusan Tadic.

“En kijk eens wat het gebracht heeft”, refereert De Mos aan de dramatische seizoenstart die de Amsterdammers doormaakten onder de inmiddels ontslagen trainer Maurice Steijn.

De Mos is van mening dat PSV er verstandig aan doet om de bijdrage van Ramalho aan het geheel niet te onderschatten. “Positief hypen van Ramalho hoeft ook niet. Hij heeft mindere momenten. Maar in voetbal worden dingen vaak overdreven. Ramalho is meestal de eerste die het duel ingaat, bewaakt de afspraken en geldt ook als een jongen voor de groepsdynamiek. Zo makkelijk is het niet”, aldus De Mos.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in