Home Nieuws Voormalig PSV’er Sávio maakt komende zomer absolute toptransfer

Voormalig PSV’er Sávio maakt komende zomer absolute toptransfer

769
0

Sávio staat voor een toptransfer naar Manchester City. Dat nieuws brengt journalist Fabrizio Romano dinsdag.

De Braziliaanse vleugelaanvaller, die vorig seizoen nog door PSV werd gehuurd van het Franse Troyes, maakt momenteel furore bij de Spaanse verrassing Girona.

Girona huurt Sávio eveneens van Troyes. Beide clubs zijn onderdeel van de City Football Group, waardoor de toekomstige transfer van de linksbuiten naar Manchester City voor de hand ligt.

Dit seizoen imponeert de negentienjarige buitenspeler in La Liga. In 23 competitieduels tot dusver scoorde hij vijf keer en was hij zeven keer aangever voor de nummer twee van Spanje. Het leidde tot belangstelling van veel Europese topclubs.

Clubs uit Engeland en Duitsland hebben tevergeefs geboden op Sávio, die dus voor een transfer naar Manchester City kiest. De verwachting is dat de deal in de komende dagen wereldkundig wordt gemaakt. De vleugelaanvaller sluit in juli dan aan bij het eerste elftal van City, waar hij onder manager Pep Guardiola voor zijn kans gaat.

Adil Ramzi werkte als trainer van Jong PSV het afgelopen seizoen met Sávio. In gesprek met De Volkskrant gaf hij antwoord waarom de Braziliaan niet in Eindhoven geslaagd is.

“PSV had niet het juiste plan”, aldus Ramzi. De trainer zag direct dat hij met een bijzonder talent te maken had. “Sávio is een intuïtieve voetballer met extra klasse, zoals eerder Depay, Bergwijn, Gakpo en Madueke. Ik heb negen jaar bij PSV gewerkt. Dan zit hij bij de top-2, top-3 van buitenlandse talenten die PSV aantrok.”


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in