Home Nieuws Naast de kritiek van Driessen is er ook lof voor Teze, die...

Naast de kritiek van Driessen is er ook lof voor Teze, die deze keer geen ruzie had met Steven Bergwijn: ‘Ongeslagen kampioen’

1930
0

PSV leed in Amsterdam voor de tweede keer puntenverlies sinds de winterstop. Het leek niemand te deren want de ploeg van Bosz staat er natuurlijk uitstekend. In Amsterdam was men maar wat blij dat de ploeg van John van ’t Schip niet weggespeeld werd in eigen huis.

Al kwamen de Amsterdammers in de eerste 25 minuten nauwelijks over de middenlijn en werd men in eigen huis op dat vlak wel lelijk te kijk gezet. Kortom, een puntendeling en dus nergens ontevreden gezichten. PSV won de derde uitwedstrijd op rij in ieder geval niet. Na FC Utrecht werd er ook gelijkgespeeld tegen Ajax en tussendoor bleek Feyenoord niet met 1-0 te sterk voor PSV maar won wel. De reden daartoe hield geheel voetbalminnend Nederland in ieder geval dagen bezig.

Het gemoed is er in ieder geval niet minder om geworden want een ongeslagen landstitel kan nog steeds voor mogelijk worden gehouden. Dat denken ook de beide PSV-iconen René en Willy van de Kerkhof. De broers uit Helmond verwachten dat PSV niet heel veel punten meer gaat laten liggen de komende maanden. “Nee, daar geloof ik helemaal niet in”, zegt hij bij Omroep Brabant.

Van de Kerkhof denkt ook niet dat PSV überhaupt gaat verliezen. “Dit elftal is zo sterk, daar heb ik geen twijfel over. Het team speelt daar te goed voor. Ik denk dat PSV ongeslagen blijft in de competitie”, denkt Willy.

Na de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena blek Valentijn Driessen toch iets anders tegen het huidige PSV aan te kijken. Driessen zag wel dat PSV voetballend veel verder is dan de Amsterdammers maar wist er toch een aantal spelers uit te pikken die hem niet bevielen. Zo werd de Britse voetballer Henderson hard aangepakt door Driessen maar ook Jordan Teze moest eraan geloven.

Echter niet iedereen deelt de mening van Driessen over Jordan Teze. Teze speelde grote delen van de wedstrijd namelijk best goed en wist daarbij soms met speels gemak Steven Bergwijn uit te schakelen. De aanvoerder van Ajax speelde een matige wedstrijd en dat was mede door toedoen van Teze, zo oordeelt oud-international Peter Hoekstra in De Telegraaf.

“Jordan Teze van PSV speelde heel erg zeker tegen Steven Bergwijn, die er aanvallend eigenlijk niet echt aan is gekomen, op een schotje in de eerste helft na”, oordeelt Hoekstra in De Telegraaf. Teze wordt door Hoekstra dus totaal anders beoordeeld dan door Valentijn Driessen. Teze wordt dan ook opgenomen in het Elftal van de Week. “Bergwijn is toch niet de minste, maar hij kwam niet in de problemen, speelde sober en deed aan de bal weinig verkeerd”, aldus Hoekstra.

In Amsterdam viel ook op dat beide spelers deze editie geen ruzie met elkaar hadden. Met name in de meest recent gewonnen bekerfinale tegen Ajax was het over en weer ook tussen Jordan Teze en Steven Bergwijn, eerder ploeggenoten bij PSV, stevig ruziemaken geblazen. Dat bleek deze keer stukken minder te zijn. Jordan Teze zet met name dit seizoen grote stappen voorwaarts in alle facetten van het verdedigen en aanvallen. De verdediger is een betrouwbare verdediger geworden, waar dat in jaargangen voor dit seizoen weleens anders was.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in