Home Nieuws Orlando Engelaar teleurgesteld: ‘Dat heeft mijn gevoel voor PSV weggenomen’

Orlando Engelaar teleurgesteld: ‘Dat heeft mijn gevoel voor PSV weggenomen’

10117
0

Orlando Engelaar heeft in het verleden voor een mooie rij clubs gespeeld. Ooit was de lange middenvelder zeer veelbelovend en leek een carriere in de top in de maak. Ook was hij nog aanvoerder van PSV.

Engelaar kreeg in zijn jaren bij PSV ook met mindere momenten te maken. Zo was een keer na een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht betrokken bij een auto-ongeluk op de A2 en kreeg hij het na een thuiswedstrijd in het Philips Stadion verbaal aan de stok met enkele PSV-fans in een fase dat het stukken minder ging met de club en er veel gemopper en chagrijn rond de club hing.

Maar er is meer. Orlando Engelaar baalt namelijk nog altijd dat van de manier hoe hij is vertrokken bij PSV. Engelaar werd jaren achtereen opgeleid bij Feyenoord, maar brak door bij FC Twente. Reeds enkele jaren terug stopte de lange middenvelder met profvoetbal. Inmiddels is hij mede-eigenaar van een managementbureau, dat voetballers, maar ook kickboksers als Rico Verhoeven begeleidt.

“Ik ben opgegroeid in Rotterdam-Zuid. Als ik thuis op mijn slaapkamertje lag, kon ik de geluiden van De Kuip horen. Al op mijn zesde kwam ik in de opleiding van Feyenoord. Dat ging op een heel speciale manier. Mijn vader werkte in het Sint-Franciscusgasthuis in Rotterdam als röntgenlaborant en daar kwam Bennie Wijnstekers om een röntgenfoto te laten maken. Mijn vader was een heel brutale durfal en zei voor de grap: ’Ik help je alleen als jij een proeftraining voor mijn zoon regelt bij Feyenoord.’ Die training mocht ik komen doen en ik werd meteen aangenomen”, vertelt Engelaar bij De Telegraaf.

Bij FC Twente werd hij een grote speler. “Ik heb daar hele mooie jaren gehad. Het was een fantastische tijd met fantastische mensen. Het was wel moeilijk om de club later zo de afgrond in te zien donderen en ik ben enorm blij dat ze terug zijn en weer staan waar ze horen. FC Twente heeft een heel positieve manier van voetballen.”

Bij welke club ligt zijn hart? “Als ik dan een club zou moeten noemen, zou dat Feyenoord zijn, omdat ik daar mijn hele jeugd heb gespeeld en er ben opgegroeid, hoewel ik daar nooit een officiële wedstrijd in het eerste heb gespeeld. In totaal was ik bij Feyenoord vijftien jaar en bij FC Twente bijvoorbeeld maar drie jaar en wat PSV betreft heeft de manier waarop ik daar ben weggegaan veel van mijn gevoel voor de club weggenomen”, wijst hij naar het bittere afscheid in de jaren dat het met PSV minder goed ging.

Na zijn carrière koos hij dus een heel andere richting. Ik had al snel door dat ik met mijn HAVO-diploma niet veel zou kunnen doen en wilde per se het zwarte gat, waar zoveel ex-sporters last van hebben, vermijden. Ik ben het management-wereldje ingerold en partner geworden bij SeiSei, dat is opgericht door Karim Erja. Hij deed al het management van danser Timor Steffens. Later is daar Rico Verhoeven bijgekomen.”

Kickbokser Rico Verhoeven zit nu al lang bij het bureau van Engelaar. “Wij begeleiden hem met allerlei zakelijke activiteiten en bouwen aan zijn merk en imago. Het is begonnen in 2014, toen Rico bij ons kwam met de vraag of wij voor hem zijn carrièremanagement wilden doen. Eerlijk gezegd hadden wij een vooroordeel over de kickbokswereld, die toentertijd niet zo’n beste naam had. Maar Rico was heel volhardend om een kennismaking af te dwingen, dus we zijn toch met hem in gesprek gegaan. Hij had de ambitie om een ster te worden. Wij zijn die uitdaging aangegaan.”

Zijn ervaringen met Verhoeven inspireerden hem. “Het voetbal is natuurlijk heel anders, omdat je zoveel wedstrijden hebt. Maar ik denk wel dat voetballers veel zouden kunnen leren van de trainingsmentaliteit van Rico. Het is ontzettend leerzaam om te zien hoe hij zijn vak beleeft en keihard traint om altijd de beste te zijn.”


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in