Home Nieuws Ismael Saibari zet zichzelf hoog op de troon en zal vermoedelijk basisspeler...

Ismael Saibari zet zichzelf hoog op de troon en zal vermoedelijk basisspeler zijn tegen Dortmund en Feyenoord

3897
0

Ismael Saibari is terug van weggeweest en scherper dan tevoren, lijkt het. Zo toont ook voormalig trainer Aad de Mos veel lof voor de prestaties van de 23-jarige middenvelder.

‘Jetlag’ is in ieder geval niet bekend in het vocabulaire van Saibari. Zo speelde Saibari niet alleen goed tegen Ajax vorige week, maar ook tegen Volendam toonde hij weer zijn klasse. De speler meldde zich direct na de laatste wedstrijd van het nationale team van Marokko vol met energie op De Herdgang.

Afgelopen interlandperiode heeft bij deze krachtpatser niet geresulteerd in een vermindering van zijn prestaties; integendeel, het lijkt zijn focus enkel te hebben aangescherpt, waardoor hij bij zijn terugkeer onmiddellijk een sleutelrol binnen het team kon vervullen. Volgens De Mos waren de kwaliteiten en prestaties van Saibari tijdens de wedstrijd tegen Volendam onmiskenbaar en heeft Saibari zeker een vaste basisplaats verdiend.

De Mos liet zich bij het Eindhovens Dagblad erg positief over het spel van de middenvelder. Een middenveld bestaande uit Jerdy Schouten, Joey Veerman en Saibari zou zo robuust als een huis staan. Het heeft er dan ook alle schijn van dat de middenvelder de komende weken niet meer uit de basisopstelling zal gaan verdwijnen. De blessure van Guus Til maakt het op dat vlak ‘eenvoudig’ voor Peter Bosz want een keuze tussen Til en Saibari is even niet aan de orde. Normaal gesproken zal Saibari de komende topwedstrijden tegen Borussia Dortmund en Feyenoord dan ook gewoon basisspeler zijn.

De Mos wijst op Saibari’s opmerkelijke prestaties, vooral zijn schittering tegen Ajax en zijn consistente uitblinken in andere duels, inclusief de voorrondes van de Champions League tegen Rangers FC.

Uit zijn woorden brengt de middenvelder een aanzienlijke dosis energie mee, welke niet in dezelfde hoogte bij de huidige middenvelders te vinden, is.
“In vergelijking tot Veerman en Schouten is hij een heel ander type. Hij kan heel goed bijsluiten en tussen de linies bij Luuk de Jong spelen,” deelt de oud-trainer met het ED. Het kampioenschap bemachtigen is volgens hem onvermijdelijk. “Dat is kat in het bakkie voor PSV.”


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in