Home Nieuws Van zelfvertrouwen overlopende Bakayoko schat eigen transferwaarde in: ’40 tot 50 miljoen...

Van zelfvertrouwen overlopende Bakayoko schat eigen transferwaarde in: ’40 tot 50 miljoen euro’

769
1

Een enorm portie zelfvertrouwen en geloof in eigen kunnen. Dat hangt rond Johan Bakayoko heen. De goedlachse aanvaller zit pas in zijn tweede volledige seizoen als lid van de eerste selectie maar is al niet meer weg te denken uit de basiself.

Natuurlijk heeft dat van doen met de absentie van Noa Lang en de enkele weken afwezigheid van Hirving Lozano maar Bakayoko wordt door een ieder al gezien als vaste basisspeler. Waar de aanvaller ook speelt en wie PSV’s dan wel zijn directe tegenstander is, de snelle en onvoorspelbare Belg krijgt continue dubbele dekking.

Dat proces begint vaak al net over de middenlijn als Bakayoko bijvoorbeeld door Teze wordt ingespeeld. Vrijwel meteen zijn er twee man betrokken bij de dekking op Bakayoko, hetgeen weer ruimte creëert voor Teze of zoals in Volendam voor de lopende Saibari. Dat Bakayoko voor zijn leeftijd al een volwassen speler is, liet de aanvaller zien in de beide wedstrijden tegen Racing Club de Lens. In Lens verzorgde Bakayoko de 0-1, een prachtige treffer zoals Arjen Robben dat in zijn beste jaren kon, nadat hij de gehele eerste helft werd geprovoceerd door de vervelende linksback van de Franse club.

Duwen, trekken en ga zo maar door. Bakayok liet zich echter niet afleiden en ook niet uit de tent lokken. Liep zelfs weg van de plaats waar hij bij een doodspelmoment weer eens een duw kreeg van de linkervleugelverdediger. In de thuiswedstrijd tegen Lens hetzelfde laken een pak. Bakayoko is na twee lid te zijn van de eerste selectie een meer dan belangrijke speler voor PSV geworden. Maar een vertrek na dit seizoen? Daar lijkt het ondanks de ferme uitspraken van Stewart geenszins op want Bakayoko ziet een langer verblijf bij PSV namelijk wel zitten.

Bakayoko’s marktwaarde is – en blijft daardoor voorlopig – een onderwerp van speculatie. Zo gingen er recentelijk geruchten rond dat Brentford hem voor veertig miljoen euro wilde overnemen, maar hij besloot bij PSV te blijven. Geconfronteerd met de vraag of hij denkt dat hij PSV minstens veertig miljoen euro kan opleveren, reageerde hij lachend.

“Als ik heel objectief kijk, denk ik niet dat heel veel spelers van mijn leeftijd doen wat ik doe”, reageert Bakayoko, zonder zich aan een specifiek bedrag te wagen. Toch, toen hij werd herinnerd aan de transfersommen van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong van Ajax naar de Europese elite, maakte hij een vergelijking. Bakayoko schat dat veertig tot vijftig miljoen euro een redelijke prijs zou zijn voor zijn kwaliteiten.


1 REACTIE

  1. Hij mag dan vol zelfvertrouwen zitten, de arrogantie straat er ook af wat te zien is in zijn spel. Hij zit vaak op een eilandje want een assist zie je maar heel weinig hij probeert uit onmogelijke situaties te schieten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in