Home Nieuws Ongekende cijfers voor Ricardo Pepi: Hoe gaat PSV dit managen volgend seizoen?

Ongekende cijfers voor Ricardo Pepi: Hoe gaat PSV dit managen volgend seizoen?

3668
0

Ongekende statistieken kan de Amerikaanse spits en international Ricardo Pepi inmiddels overleggen.

De Amerikaan scoort er mits hij speelt lustig op los. Ook bij PSV en ook voor Team USA, waar men ook wegloopt met de Amerikaanse spits. In Volendam kreeg Pepi weer een kans van Bosz om te laten zien wat hij in zijn mars heeft. Koud in het veld gekomen voor Luuk de Jong, liet Pepi het al meteen zien. Een krachtig schot vanaf rand zestien, onhoudbaar voor de verder niet slecht keepende Volendamse goalie.

Het betekende voor Bosz meteen dat er opnieuw gewisseld kon worden omdat de wedstrijd wel zo goed als binnen was en de drie punten veilig gesteld waren. Luuk de Jong speelde in Volendam niet zijn beste wedstrijd van het seizoen en was behoudens de assist op Jerdy Schouten bij de bevrijdende 1-2 niet noemenswaardig belangrijk in Volendam. Niettemin blijft de aanvoerder natuurlijk een speler om rekening mee te houden want zijn achttien doelpunten in de Eredivisie zorgen er nu al voor dat de spits een voortreffelijk seizoen speelt.

De kans dat dit volgend jaar anders zal zijn lijkt vooraf niet al te groot te zijn gezien de fysieke gesteldheid van De Jong. Topfit is de aanvoerder, die zelfs nog aan snelheid lijkt gewonnen te hebben dit seizoen. Zijn combinatiespel en balbehandeling zijn door zijn Spaanse jaren beter geworden en niets lijkt er dan ook naar te wijzen dat De Jong volgend seizoen niet opnieuw aanvoerder en boegbeeld zal zijn. Dat zou voor Ricardo Pepi weleens een grote tegenvaller kunnen gaan vormen.

De Amerikaanse spits, een totaal ander type aanvaller dan Luuk de Jong, kan ook links voorin uit de voeten maar heeft vooral een neusje voor het maken van doelpunten. Dat doet de spits ook nog eens vaak met een magistraal schot, want dat heeft hij wel degelijk in de benen; een gigantisch hard en gericht schot. Dat bleek ook weer in Volendam het geval te zijn want het ging simpelweg te snel voor de keeper van Volendam. Lukt het PSV Ricardo Pepi nog een jaar achter Luuk de Jong te laten fungeren en/of gaat de spits daar op 21-jarige leeftijd zelf mee akkoord?

De spits met Mexicaanse roots moet immers minuten gaan maken en kan niet nog een jaar als reservespits gaan fungeren. Het wordt dan ook interessant om te zien hoe Peter Bosz en Earnie Stewart dat gaan managen. Is Ricardo Pepi eigenlijk niet te goed voor de bank? Nee, denkt ook journalist Rik Elfrink. ‘Ricardo Pepi is eigenlijk te goed voor de bank’, aldus de journalist in het Eindhovens Dagblad. De vraag is dan ook hoe PSV dit het komende seizoen gaat managen.

Zijn statistieken wijzen inmiddels uit van wel. Nee, Pepi kaan geen karrenvracht aan doelpunten overleggen voor PSV als we de aantallen van Luuk de Jong erbij pakken dit seizoen. Maar Pepi is wel een regelrechte goalgetter want met zes doelpunten en twee assists in de Eredivisie en de Champions League verdeeld over 376 speelminuten, kan Pepi een score van een doelpunt per 47 minuten overleggen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in