Home Nieuws Joey Veerman reageert op kritiek en is ‘verbaasd’ door aanname: ‘Heeft nog...

Joey Veerman reageert op kritiek en is ‘verbaasd’ door aanname: ‘Heeft nog nooit iemand gezien’

1960
0

Joey Veerman is en blijft uitgesproken als altijd. Zijn terugkeer deed PSV goed, al nam PSV in Volendam pas na rust afstand van de laagvlieger.

De middenvelder is nog niet helemaal zeker van een selectie voor het Europese kampioenschap van deze zomer in Duitsland maar het moet raar lopen wil de middenvelder geen onderdeel uitmaken van de equipe van Ronald Koeman.

Maar zit een basisplaats erin? Naast bijvoorbeeld Frenkie de Jong die wel zeker lijkt van een plek in de basis. Ook daar heeft Veerman wel een mening over. De middenvelder uit Volendam iet zichzelf in het Nederlands elftal wel naast Frenkie de Jong spelen op het middenveld. Tot op heden stonden de twee middenvelder overigens nooit tegelijk op het veld in een interland.

Bondscoach Ronald Koeman koos nog nooit voor het duo De Jong – Veerman voor de verdediging. Volgens critici en analisten kunnen de twee niet samenspelen. “Ik weet niet of we het ideale duo zijn, maar je zou het eerst moeten proberen, voor je kan zeggen of het wel of niet werkt”, stelt Veerman bij Ziggo Sport. “Ik hoor en lees dingen dat we niet samen kunnen spelen”

“Dat verbaast mij”, gaat de middenvelder verder. “Volgens mij heeft nog nooit iemand het gezien, want ik heb nog nooit samengespeeld met Frenkie.” Youri Mulder pleit bij Rondo voor een Oranje-middenveld met Veerman én De Jong. “Maar het zal nooit gebeuren, want Koeman zal het nooit doen. Koeman wil een controleur naast Frenkie. Ik denk dat je op het middenveld heel sterk bent met die twee. Dan raak je de bal niet meer kwijt.”

Veerman kreeg ook nog een kritisch geluid te horen over een bepaalde vorm van speelsheid in zijn spel. Daar reageerde de middenvelder dan weer anders op. Aan de hand van een voorbeeld werd de thuiswedstrijd tegen Sevilla aangehaald, waar Veerman in een vlot lopende aanval van PSV op de helft van de Spanjaarden uit het niets een balletje achter het standbeen haalde. De poging van Veerman mislukte en binnen enkele seconden staken de Spanjaarden door de defensie van PSV.

Het betrof meteen het moment van André Ramalho (zie bovenstaande foto), dat later eveneens breed uitgemeten. De Braziliaan stond aan de buitenkant te dekken, Sevilla stak in enkele seconden het veld over en zag via de paal een kansrijke doelpoging op de lat uiteenspatten. Over dat voorafgaande moment bleek Veerman de kritiek ter harte nemen omdat het naar eigen zeggen een moment was waar hij gericht een verkeerde beslissing nam. Die zogenaamde ‘speelsheid’ moet uit zijn spel, concludeerderen de analisten van Ziggo, waarna Veerman bevestigend knikte.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in