Home Nieuws ‘Dan moet je hele wedstrijden kijken’ | Heeft Van Basten nog iets...

‘Dan moet je hele wedstrijden kijken’ | Heeft Van Basten nog iets te melden over de opbouw tegen Borussia Dortmund?

1660
0

Daags voor de intense wedstrijd tussen PSV en Borussia Dortmund vond Marco van Basten het in de studio van het Ziggo-programma Rondo het nodig nog eens even uit te halen naar PSV en met name naar de speelwijze.

Het gevolg bleek spotdrijvende humor te zijn van ondermeer tafelgenoten Khalid Boulahrouz, Rafael van der Vaart en André Ooijer, die hoogst verbaasd reageerden op de uitspraken van de analist met vaak vreemde opzienbarende uitspraken. Waarschijnlijk heeft Van Basten afgelopen weekend zitten denken en speuren naar wat hij deze uitzending over het PSV van Peter Bosz zou kunnen inbrengen. Wellicht heeft Van Basten dit seizoen Teletekst-pagina 819 nooit bekeken of aan een verder analyse onderworpen.

De opbouw van de ploeg van Bosz bevalt Marco van Basten niet. Zou de analist dan écht niet weten dat de ploeg van Bosz minder aan opbouwen toekomt omdat het steeds opnieuw en opnieuw hoog druk zet en na balverlies de insteek is om binnen vijf seconden de bal terug te veroveren? Menig aanval na balverovering begint namelijk ‘hoog’ op het veld en vaak op de helft van de tegenstander in plaats van op eigen helft.

Eigenijk zijn de analisten Khalid Boulahrouz, Rafael van der Vaart en André Ooijer vergeten Van Basten finaal te fileren na zijn kinderachtige kritiek over de zogenaamd zwakke opbouw van de ploeg van Bosz. Feyenoord en de opbouw bevalt de analist van Ziggo gewoon beter maar staven met feiten en beelden lukt de analist geenszins. Khalid Boulahrouz, Rafael van der Vaart en André Ooijer ontvingen maandagavond feitelijk een panklare voorzet van Marco van Basten na diens opmerkingen over de opbouw van PSV én Feyenoord.

Beelden van de wedstrijd Feyenoord – PSV tonen namelijk overduidelijk aan dat het wel kwalitatief wel meevalt met de opbouw van de Rotterdammers. Een stom verbaasd Feyenoord wist zich tot diep in de tweede helft geen raad met centrale verdediger Jerdy Schouten in combinatie met de jagende Luuk de Jong, Guus Til en Ismael Saibari. Minutenlang tikte Feyenoord de bal achterin rond van verdediger naar verdediger, lef missend het middenveld in te spelen.

Van Basten gaf toe vaak slechts samenvattingen en doelpunten te zien en dus kreeg hij de wind opnieuw van voren. ‘Dan moet je hele wedstrijden kijken’, beet Khalid Boulahrouz hem kort maar krachtig toe. Dinsdagavond na de wedstrijd tegen Dortmund, een wedstrijd waarin de ploeg van Bosz opnieuw uitblonk in uitstekend opbouwen, werden de uitspraken van Marco van Basten opnieuw aangehaald bij het Algemeen Dagblad. Cynisch werd aldaar de spot gedreven met de uitspraken van de analist. Heeft Van Basten verder nog iets te melden over de opbouw tegen Borussia Dortmund?


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in