Home Nieuws PSV gewoon favoriet in Dortmund, Lozano in deze vorm hard op weg...

PSV gewoon favoriet in Dortmund, Lozano in deze vorm hard op weg naar de bank

3320
1

Schieten uit alle hoeken en standen en veelal voor eigen kansen gaan. Dat is in een notendop het spel van Hirving Lozano na de winterstop.

We kunnen inmiddels wel meerdere conclusies op het spel van Hirving Lozano loslaten maar de belangrijkste twee zijn wel dat Lozano totaal uit vorm is én hopeloos op zoek is naar een doelpunt. Reeds een week of drie achtereen schiet de Mexicaan uit alle hoeken standen op vijandelijke doelen van Almere City, Ajax, FC Volendam en Heracles.

Ook tegen Borussia Dortmund trachtte Lozano in de eerste en tweede helft te vuren waar anderen er veel beter voorstonden. In de tweede helft bleek Bosz het beu te zijn en haalde hij de aanvaller na een zeer zwakke wedstrijd naar de kant.

Dinsdagavond bleek het op doel vuren lastiger dan de afgelopen weken te zijn omdat Lozano in balbezit vrij vaak naar de buitenkant gedreven werd door de verdedigers van Borussia Dortmund. Toch was Lozano weer op zoek naar die ene opening om af te vuren maar het zit er op dit moment niet heen voor de buitenspeler. Na diens hopeloze uithaal in de tweede helft mocht hij langs de Noord, West en Zuidtribune onder begeleiding van massaal applaus de bank opzoeken.

Het kan welhaast niet anders dan dat Peter Bosz langzaam begint te broeden op een speelplan zonder Lozano want de bank komt akelig dichtbij voor de Mexicaan. Met de aanstaande terugkeer van Guus Til, waardoor Malik Tilmann gerust op linksbuiten kan worden geposteerd, zou Hirving Lozano weleens het kind van de rekening kunnen gaan worden komende weken. We hadden eigenlijk al verwacht dat Lozano ondertussen een keer zou gaan opstaan in een grote wedstrijd maar dat moment lijkt nog ver weg te zijn.

Ook Ziggo-analist Youri Mulder bleek na afloop kritisch op Lozano te zijn. “Hij speelde verschrikkelijk en is to-taal uit vorm. Is hij al in vorm geweest in dienst van PSV? Omdat Yorbe Vertessen weg is en Noa Lang geblesseerd, viel nu Ricardo Pepi zelfs in. Maar hij is totaal geen buitenspeler”, zei Mulder over Pepi.

Hard werken is geen issue want dat doet Lozano vrijwel altijd maar het bijvoorbeeld ‘lang’ blijven hangen in frustratie en onbegrip na zijn ontvangen gele kaart, die overigens volledig terecht bleek te zijn na een versperde vrije doortocht waarbij Lozano geen rugdekking kreeg geboden van Dest, is iets waar de Latijnse aanvaller zich echt in moet verbeteren. Zeker in deze vorm want Lozano liep minutenlang over van frustratie richting de scheidsrechter, grensrechter én vierde man.

Peter Bosz en Luuk de Jong wisten de Mexicaan minuten na de ontvangen gele kaart pas uit zijn frustratie te halen door hem rechtstreeks op zijn gedrag aan te spreken. PSV mag zich in ieder geval na de eerste 96 minuten gewoon de favoriet noemen voor de return in Dortmund. Normaal gesproken zal de ploeg van Bosz in het tweede bedrijf in Duitsland opnieuw de meerdere van Borussia Dortmund gaan zijn gezien het klassenverschil aan de bal, de aanvallende power en algehele fitheid want echt topfit konden de soms traag ogende spelers van Dortmund zich ook niet helemaal noemen.


1 REACTIE

  1. Wat een idioot artikel. Hij is uit vorm klaar, maar Bosz ziet dat hij verdedigend waarde heeft. Let maar op Lozano komt er echt wel aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in