Home Nieuws Luuk de Jong steekt de loftrompet: ‘Op dit moment een van de...

Luuk de Jong steekt de loftrompet: ‘Op dit moment een van de beste spelers ter wereld’

9922
0

Luuk de Jong is bezig aan een ijzersterk seizoen bij PSV.

De aanvalsleider was al goed voor 31 goals en 12 assists in 36 officiële duels. Hij durft dan ook te spreken over het beste seizoen uit zijn loopbaan.

“Ik ben gewoon goed bezig en zit lekker in mijn vel”, zegt hij tegenover Voetbal International. “Ik voel me als een vis in het water bij PSV. De manier van hoe we spelen en hoe het elftal bezig is, daar pas ik perfect in als spits en als aanvoerder om het team te leiden.”

Wanneer er gekeken wordt naar de tien grootste Europese competities hoeft De Jong enkel Harry Kane voor zich te dulden als een speler die meer betrokken is bij doelpunten. “Als spits word je vooral afgerekend op doelpunten, maar je kunt ook als aanspeelpunt belangrijk zijn met assists.”
De spits van PSV heeft lovende woorden over voor enkele buitenlandse collega’s. “Ik doe mijn petje af voor Harry Kane, hij doet het in de Bundesliga, en Kylian Mbappé in de Ligue 1. Dat zijn natuurlijk wereldtoppers in Europa. Tuurlijk is het mooi dat ik mijzelf ertussen heb kunnen voegen, maar zij spelen wel wekelijks op een hoger niveau.”

De Jong laat weten zelf het meest te kunnen genieten van Mbappé. “Dat is niet eenzelfde soort spits als dat ik ben, maar ik vind het wel fantastisch om naar te kijken. Hoe makkelijk hij voetbalt en hoe snel hij is… Dan nog heeft hij op hoog tempo zoveel controle over de bal. Dat maakt hem voor mij een van de beste spelers van de wereld.”


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in