Home Nieuws Analyse: Vanwege deze 3 kwaliteiten azen topclubs op Isaac Babadi

Analyse: Vanwege deze 3 kwaliteiten azen topclubs op Isaac Babadi

1023
0

Isaac Babadi lijkt PSV na een lange transfersoap toch trouw te blijven.

Het heeft er alle schijn van dat het achttienjarige toptalent zijn aflopende verbintenis gaat verlengen. Babadi stond eveneens in de belangstelling van clubs als Feyenoord, Atlético Madrid en AC Milan.

Sam Planting heeft namens Voetbal International een uitgebreide analyse van het spel van de creatieveling gemaakt. Daaruit blijkt dat de interesse van vele clubs eigenlijk geen verrassing mag heten.

Planting begint zijn analyse met de balbehandeling van Babadi, die in zijn ogen van de buitencategorie is. “Qua pure techniek is het een natuurtalent. “Die technische klasse laat zich vooral verraden door de kalmte waarmee Babadi aan de bal durft te handelen. Zelden lijkt hij gehaast. Ook als er vol op hem wordt doorgejaagd. Zijn balcontrole en wendbaarheid zijn van een dusdanig hoog niveau, dat hij veelal op zijn instinct kan voetballen.”

Babadi is zó technisch dat hij op meerdere manieren zijn tegenstanders van zich af kan schudden. “Zowel op finesse, draaisnelheid of via lichaamsschijnbewegingen kan Babadi telkens aan de bal blijven.”

Ook wordt Babadi’s tweebenigheid als wapen aangestipt. “Zijn tweebenigheid vergroot telkens weer het aantal afspeelmogelijkheden voor Babadi. Hoewel Babadi de snelheid bezit om ook als vleugelaanvaller goed uit de voeten te komen, lijkt het zonde om een speler die tot dusdanig veel oplossingen aan de bal kan komen uit de as van het veld te halen.”

Tot slot valt het Planting op dat Babadi een ruimtelijk gevoel als passer heeft. “Hij demonstreert in de spaarzame minuten die hij tot dusver bij PSV I meedeed, dat hij een neusje heeft voor het juiste moment voor een steekbal. Zowel qua timing als ‘gewicht’ getuigen de diepteballetjes van Babadi van een bijzonder goed instinct als aanvallend ingestelde passer.”

Babadi kreeg afgelopen zaterdag tegen PEC Zwolle van Peter Bosz zijn eerste basisplaats sinds 19 augustus 2023. Het talent maakte de negentig minuten vol en alhoewel hij niet direct bij een doelpunt betrokken was, werd er wel een klinkende 1-7 overwinning geboekt.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in