Home Nieuws Van der Gijp kraakt inspeelpass Walter Benítez

Van der Gijp kraakt inspeelpass Walter Benítez

773
0

Walter Benítez speelde zondagmiddag een goede wedstrijd waarin hij PSV op de been hield. Eerder keepte Walter Benítez ook al een prima wedstrijd in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax.

Toch lijken kleine foutjes in zijn spel opgesloten te zitten en dat zorgt na grote dan wel topwedstrijden steeds voor nieuwe discussies. Zo ook na PSV – Feyenoord. Aad de Mos haalde stevig uit naar de Argentijnse goalie en in navolging van Aad de Mos en Valentijn Driessen bleek ook René van der Gijp enige moeite te hebben met het spel van de keeper.

René van der Gijp begrijpt namelijk helemaal niets van de inspeelpass van Benítez in de wedstrijd tegen Feyenoord. Voorafgaand aan de 1-1 speelde de Argentijnse doelman zijn centrale verdediger Olivier Boscagli risicovol in, waarna de gelijkmaker volgde. Van der Gijp vindt de keuze van Benítez onbegrijpelijk. Het is dan nog steeds wel Boscagli die de fout in gaat maar het begint bij Walter Benítez, vindt Van der Gijp.

Van der Gijp was zeer kritisch op de doelman bij Vandaag Inside. “Ik vind het nog steeds volstrekt bezopen om Boscagli in de as van het veld aan te spelen. Dat moet je gewoon niet doen.” Feyenoord-aanvaller Yankuba Minteh snoepte de bal af van Boscagli, omspeelde de doelman en schoof de bal in een leeg doel. PSV had alle kansen de wedstrijd in het slot te gooien de eerste helft maar ging toch met een 1-1 op de borden de rust in.

Van der Gijp zag andere PSV’ers excelleren en is daarentegen wél lovend over Malik Tillman. De 21-jarige Amerikaan zette PSV al vroeg prachtig op voorsprong na een mooie individuele actie. “Mooie goal, man. Rechts, en dan met links door de benen tikken. Die hele snelle linker die hij heeft. Dit was een wereldgoal. Echt een goede speler”, aldus Van der Gijp. Presentator Wilfred Genee stemde daarmee in. “Hij was goed, hij maakte een aantal geweldige acties”, aldus Genee.