Home Nieuws PSV ook mentaal de sterkste maar AD-journalist ziet: ‘PSV wordt weer minder...

PSV ook mentaal de sterkste maar AD-journalist ziet: ‘PSV wordt weer minder goed’

2287
0

De aanstaande landstitel van PSV is zeker na PSV – Feyenoord gespreksonderwerp nummer één onder de vaderlandse journalisten.

De ploeg van Bosz wordt door menigeen hoog op de troon gezet maar er wordt ook al vooruit gekeken naar de opvolgende seizoenen. Hoe staat het met de kracht en financiële slagkracht van Feyenoord en wanneer gaat Ajax weer eens meedoen om de titel? Ook in Amsterdam zijn de financiële middelen mager geworden en de vooruitzichten zijn ook al niet al te best.

René van der Gijp stelde onlangs in Vandaag Inside dat de wederopbouw van Ajax zomaar een jaar of vier kan gaan duren, maar daar gelooft AD-journalist en columnist op zijn beurt Sjoerd Mossou niet in. In de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad stelde daags na PSV – Feyenoord vast dat PSV ook mentaal de sterkste ploeg van de Eredivisie is maar desondanks ziet Mosoou Ajax toch al weer redelijk vlot aanhaken.

Het leeftijdsverschil tussen PSV en Feyenoord wordt in de AD-voetbalpodcast als volgt aangestipt: ‘PSV heeft meer wapens en kwaliteit dan Feyenoord. Maar het moeilijkste is dat je het elke week moet bewijzen’, verklaart Wijffels het verschil tussen beide teams dit seizoen op de ranglijst.

‘Dat zei Bosz ook na PSV-Feyenoord. Zeker tegen de kleinere tegenstanders. PSV heeft na Champions League duels geen wedstrijden in de eredivisie verloren. Feyenoord deed het wel. Bosz noemt het daarom de titel van het mentale als ze kampioen worden’, analyseert Wijffels.

‘Je zoekt als trainer nu spelers die energie brengen in plaats van energie kosten. Dat zul je nu nog duidelijker moeten selecteren in jouw groep als trainer. Het mentale is in sport veruit het belangrijkste.’

Sjoerd Mossou ziet Ajax echter toch al weer best wel snel aanhaken. In de AD Voetbalpodcast schetst Mossou om onverklaarbare redenen een veel hoopgevender vooruitzicht voor de Amsterdammers dan René van der Gijp dat voorziet. “Ik had het er met Johan Derksen over. Ron Jans trainer of wie dan ook. Iedereen denkt dat ze het in mei of juni, na één transfermaand weer op de rails hebben. Dat gaat vier, vijf jaar duren voordat ze weer om de titel kunnen spelen”, zei Van der Gijp.

Mossou reageert er woensdag op: “Ik geloof trouwens wel dat dat sneller kan, dat het bij Ajax ook sneller kan. Omdat spelers continue, zeker vanuit Nederland, van clubs wisselen. PSV wordt over twee jaar weer minder goed en Feyenoord misschien ook, dus dat kantelt in Nederland best wel snel. Dat hoeft dus niet per se vijf jaar te duren”, is Mossou van mening.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in