Home Nieuws PSV gewaarschuwd na voorspelling Valentijn Driessen: ‘Dat is vragen om problemen’

PSV gewaarschuwd na voorspelling Valentijn Driessen: ‘Dat is vragen om problemen’

1018
0

Valentijn Driessen denkt dat PSV een uitstekende kans maakt om de kwartfinales van de Champions League te bereiken.

Woensdagavond staat in het Signal Iduna Park de return tegen Borussia Dortmund op het programma. De Duitsers missen de geschorste Nico Schlotterbeck, die wordt vervangen door aanvoerder Mats Hummels.

Driessen verwacht dat PSV in Dortmund van eigen kracht uitgaat. “In Eindhoven speelden ze de eerste helft goed, dus dat zullen ze proberen opnieuw te doen. Borussia Dortmund is een ouder elftal die niet de snelste en meest wendbare zijn, zeker achterin. Ik denk dat er voor PSV goede kansen liggen om aan voetballen toe te komen, om mogelijkheden te creëren en de wedstrijd naar zich toe te trekken.”

De chef voetbal van De Telgraaf durft ook een voorspelling te doen. “Ik denk dat het 1-3 voor PSV wordt. Ik heb Ajax daar zien voetballen. Toen waren ze niet in de absolute topfase en die raakten ze toen al een beetje kwijt. Je krijgt daar gewoon erg veel ruimte. Met Mats Hummels en Niklas Süle achterin is het vragen om problemen voor Dortmund.”

In de afgelopen jaren bleek Driessen niet bepaald een meestervoorspeller. Zo voorspelde Valentijn vijf jaar geleden onder andere dat Ajax geen kans maakte tegen Real Madrid, waardoor hij niet afreisde naar Bernabéu (uitslag 1-4) en vertelde hij dat de Amsterdammers Tottenham-aanvaller Lucas Moura in de halve finale van de Champions League rustig alleen op de keeper konden laten gaan (scoorde 3 keer).

Daarnaast zei hij voor het duel tussen Sporting Portugal en Ajax dat ‘Sébastien Haller niet kan scoren in de Champions League (die wedstrijd was hij 4 keer trefzeker).

Dit seizoen voegde hij opnieuw een foute voorspelling toe aan een lijst met forse uitglijders. Hij adviseerde Ajax vorige maand om niet af te reizen naar Noorwegen voor de return tegen Bodø/Glimt.

“Ik zou niet gaan, ik zou gewoon niet gaan”, zei Valentijn, toen hem gevraagd werd hoe de Amsterdammers in het uitduel moesten gaan spelen. “Ajax wordt uitgeschakeld. Die gaan het echt niet overleven, die Noorse poolexpeditie.” Ajax trok uiteindelijk aan het langste eind dankzij een winnende treffer van Kenneth Taylor in de verlenging.

Het is sowieso bijzonder te noemen dat Driessen woensdagavond een zege voor PSV verwacht. In december zei hij, toen de loting nog niet bekend was, dat de ploeg van trainer Peter Bosz in de achtste finale ‘met de billen bloot’ zou gaan.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in